Trump prezintă planul pentru primele 100 zile de preşedinţie în “Discursul de la Gettysburg”

0 377

Donald Trump şi-a prezentat planul pentru primele 100 de zile la Casa Albă, în cazul în care este ales preşedinte. Candidatul republican a criticat femeile care l-au acuzat de hărţuire sexuală şi a promis că va anula acordurile comerciale “groaznice”.

636127426050764215-cpo-nhg-102216-trump-gettysburg-09

Evenimentul din weekend din localitatea istorică americană Gettysburg a fost descris de personalul campaniei lui Trump ca fiind momentul de “încheiere” a campaniei candidatului republican, având în vedere că mai sunt doar două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie.

În discursul său, Trump a descris mişcarea sa politică drept o schimbare ce apare doar o singură dată în viaţă.

“Am văzut sistemul îndeaproape şi personal timp de mulţi ani, am fost o parte majoră a sa”, a declarat Trump în Pennsylvania. “Ştiu cum funcţionează jocul în Washington şi pe Wall Street şi stiu cum au manipulat regulile jocului împotriva americanilor de rând”.

Trump a anunţat o serie de măsuri pentru primele 100 de zile de preşedinţie, inclusiv planuri pentru a respinge şi înlocui sistemul Obamacare, pentru a permite construirea controversatului proiect Keystone Pipeline, pentru a revitaliza industria cărbunelui şi pentru a opri miliardele de dolari pe care SUA le oferă Naţiunilor Unite în lupta împotriva schimbării climatului.

Trump a precizat că intenţionează să anuleze sau să modifice radical acordul NAFTA (North American Free Trade Agreement) şi să se retragă din negocierile privind nepopularul acord TTIP (Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii) pe care administraţia Obama doreşte să îl încheie cu Uniunea Europeană.

“Dacă vă uitaţi la China, dacă vă uitaţi la fiecare ţară, fiecare acord comercial pe care îl avem este groaznic”, a declarat el susţinătorilor săi.

În acelaşi timp, Trump a promis că va impune limite în ceea e priveşte mandatele membrilor Congresului SUA şi restricţii mai dure pentru lobbyiştii politici. Discutând despre planul său de a reduce taxele, Trump a declarat că familiile americane din clasa de mijloc vor primi o reducere medie de 35% a taxelor datorate statului. Un alt pachet de măsuri vizează reconstruirea infrastructurii şi a armatei SUA.

Totuşi, o mare parte a discursului de la Gettysburg s-a concentrat pe acuzaţiile lui Trump privind frauda electorală şi pe faptul că mass media o favorizează pe rivala sa, democrata Hillary Clinton.

Mass media încearcă să “otrăvească minţile alegătorilor americani”, a declarat Trump.

“Fiecare femeie a minţit atunci când au încercat să facă rău campaniei mele. Minciuni, evenimentele nu au avut loc niciodată”, a declarat Trump despre femeile care l-au acuzat de hărţuire sexuală. “Toate aceste minciuni vor fi soluţionate după ce se termină alegerile”.

În plus, miliardarul republican i-a acuzat pe Hillary Clinton şi Comitetul Naţional Democrat că au trimis agenţi plătiţi pentru a se infiltra şi provoca violenţe la mitingurile sale.

Trump a mai susţinut în discursul său că va face curăţenie în Washington şi va pune în funcţiune un nou guvern format din oameni din popor şi care să lucreze pentru popor.

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php