Mii de susţinători Pegida participă la un marş naționalist anti-imigranți în Dresda: ”Nu islamizării Europei”

0 304

mii-de-sustinatori-ai-organizatiei-antimigranti-pegida-participa-la-un-mars-in-dresda-18553080

Mii de susţinători ai organizaţiei antimigranţi Pegida s-au strâns duminică în oraşul german Dresda (est) pentru a marca împlinirea a doi ani de la înfiinţarea mişcării, relatează agenţia DPA.

Potrivit grupului de cercetare Durchgezaehlt, între 6.500 şi 8.500 de persoane au venit în Theaterplatz din Dresda, în timp ce alte câteva sute de contrademonstranţi protestau la o anumită distanţă.

Evenimentul este însoţit de o prezenţă masivă a poliţiei. Până în prezent nu s-au înregistrat confruntări semnificative, potrivit poliţiei.

Pegida (acronimul german pentru ”Patrioţi Europeni împotriva Islamizării Occidentului”) a provocat senzaţie pe scena politică germană când membrii săi au mărşăluit acum doi ani în Dresda, determinând apariţia unor grupuri similare în alte oraşe.

Marşurile Pegida sunt marcate de aversiunea membrilor săi faţă de răspândirea culturii musulmane, preocupaţi că statu-quo-ul politic nu funcţionează pentru ei şi suspectând media tradiţionale că nu relatează precis argumentele lor.

Un marş care a avut loc anul trecut pentru a marca împlinirea unui an de la apariţia Pegida a provocat confruntări între membrii organizaţiei şi detractorii săi.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php