Ministrul Educației a colaborat cu Securitatea comunistă? Tehnocrații au probleme

2 361

CNSAS a început verificările dosarelor în ceea ce-i privește pe miniștri din guvernul Cioloș. A venit și prima surpriză. Din informațiile pe care le-am obținut, arhiva CNSAS a produs deja prima victimă.

Imagini pentru mircea dumitru

Potrivit ziarului Ev. Zilei, prima victimă este ministrul Educației, Mircea Dumitru, care are dosar de rețea, din documente reieșind că a fost recrutat de Departamentul Securității Statului în anul 1980 și lăsat din legătura informativă în 1989.

Dosarul are 11 file, susține sursa EVZ, doar că e vorba de elementele principale ale unui dosar de informator, respectiv Angajament și două note informative. Probabil că, în mod normal, se vor căuta și alte note, in alte dosare.

Menționăm că, în 1980, Mircea Dumitru, era student la Facultatea de Filosofie din București.

Faptul că a existat o perioadă de 9 ani de continuitate în relația Securitate – informator indică o relație prolifică. În mod normal, Securitatea abandona, după un an-doi, informatorii – sursele – care nu produceau suficiente elemente, adică note informative interesante.

via NapocaNews

2 Comments
  1. IO...gerules says

    Vad acolo Grupul pentru dialog social,o org.non guv.care e de fapt e o lipitoare pe grumazul romanilor.Putin in Rusia i-a desfiintat pe alde astia.Ori isi declina atributiile si platesc taxe statului,ori se considera agentii de spionaj si-o uscesc din tara urgent,dar guvernul actualei Romanii e de-al lor.,al ongurilor care fura totul in Romania chiar si sufletele,nu mai vorbesc de limba,de traditii,de istorie,de cultura si de bogatii mostenite din mosi stramosi.

  2. calin eugen says

    CNSAS ar trebui condus (si nu numai) de fostii detinuti politic.Au trecut 27 de ani,totusi…Pana cand,tovarasi?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php