Obama renunţă la diplomaţie şi îl atacă pe Trump la ONU

1 519

Aflat pe picior de plecare din Biroul Oval al Casei Albe, preşedintele american Barack Obama şi-a dat jos mănuşile şi l-a criticat pe candidatul prezidenţial republican Trump într-un discurs adresat celor prezenţi la Adunarea Generală a ONU în New York.

gty_obama_trump_jef_151029_16x9_992

În timp ce s-a adresat marţi liderilor lumii la Adunarea Generală a ONU, preşedintele american Barack Obama şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, l-au criticat pe candidatul republican prezidenţial american Donald Trump, precum şi politica abordată de acesta.

La trei zile după ce a declarat că, de fapt, candidatura lui Trump la preşedinţie este o ameninţare pentru democraţia americană, Obama a declarat că, în timp ce globalizarea are lipsurile ei, răspunsul greşit vine mult “mai des din [tabăra de] dreapta” care doreşte să producă un “naţionalism agresiv, un populism brutal … ce urmăreşte să restaureze ceea ce ei consideră a fi o perioadă mai bună şi mai simplă, lipsită de contaminarea din afară”.

Totuşi, Obama nu a menţionat numele lui Trump. El nu a spus “Să facem America măreaţă din nou”, dar nici nu a trebuit să spună acest lucru, deoarece l-a atacat rapid pe miliardarul republican pentru că a propus construirea unui zid la graniţa cu Mexicul.

“Astăzi, o naţiune înconjurată de ziduri va fi o închisoare”, a declarat Obama.

După ce şi-a terminat discursul, ultimul pe care l-a susţinut la ONU, Obama a primit aplauze semnificative din partea unei săli pline.

În ultimul an, Obama şi membri de rang înalt ai administraţiei sale au folosit mult timp pentru a analiza legăturile lui Trump cu liderii străini, încercând să îi reducă şansele de a ajunge preşedinte şi să îi convingă pe aceşti lideri că miliardarul republican nu reprezintă o schimbare în mentalitatea americană, pe care aceştia o consideră provocatoare de îngrijorări.

sursa: Epoch Times

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    “Astăzi, o naţiune înconjurată de ziduri va fi o închisoare”, a declarat Obama.
    Nigger, tu ai transformat SUA in inchisoare in aer liber, ascultandu-ti si urmarindu-ti toti cetatenii cu un urias si sinistru aparat securistic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php