Rusia ameninţă România: Elementele antirachetă americane de la Deveselu încalcă Tratatul INF. Vor fi “consecinţe nedorite”

4 448

Instalarea elementelor antibalistice în România reprezintă o încălcare de către SUA a Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF), acuză Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, avertizând că vor apărea “consecinţe nedorite” şi denunţând un plan american de a muta arme nucleare.

moscova-a-mai-trimis-in-siria-patru-avioane-de-lupta-pe-langa-tancuri-300904-1

“Noile specificităţi ale situaţiei din Europa sunt legate de instalarea elementelor antibalistice la baza aeriană Deveselu din România. Pe termen lung, un proiect similar va fi implementat în Polonia. Lansatoarele vor fi similare cu cele de pe nave militare americane care pot lansa rachete de croazieră Tomahawk. Montarea unor astfel de lansatoare constituie o încălcare directă a Tratatului forţelor nucleare intermediare de către Statele Unite”, a declarat Serghei Riabkov.

“Alianţa Nord-Atlantică menţine acţiunile în sensul acumulării unui potenţial antirachetă în Europa (…). Noi am exprimat în mod repetat preocupări în legătură cu desfăşurarea unor elemente strategice în apropierea frontierelor Rusiei, situaţie care afectează direct interesele noastre de securitate”, a adăugat Riabkov, subliniind că sistemul american antirachetă, în principal segmentul european, reprezintă un factor “destabilizator”.

“Observăm că Washingtonul şi Bruxellesul sunt reticente să reconfigureze planurile antirachetă în pofida acordului nuclear cu Iranul. Noi vom continua să le transmitem europenilor că trebuie să fie conştienţi de inevitabilele consecinţe nedorite pe care le generează proiectul american”, a avertizat Riabkov.

Adjunctul ministrului rus de Externe a exprimat preocupări că Washingtonul ar intenţiona să transfere bombe nucleare în Europa.

“Planul SUA de a aduce în Europa noi bombe nucleare, cu capacitate redusă dar mai precise, generează preocupări grave. Astfel de bombe nu pot fi utilizate ca mijloace de disuasiune politică, ci pe câmpul de luptă”, a subliniat Riabkov.

sursa: NapocaNews

 

4 Comments
 1. ANTIPUTIN says

  Dom’ministru, esti PUTIN sinistru
  Capul ti’e o bomba, limba ta o toba
  Ai vrea sa strivesti , fara’mpotrivire
  Amiro(u)si a frica si Iti iesi din fire

  Domne Riabkov, esti un jalnic tov
  Ales de PUTIN ca un Molotov
  Sa intimidéze, sa terorizeze
  Popoare intregi ce vor sa viseze

  Numai Dumnezeu e stapanul lor
  Nu kremlinul putred, gata de omor
  Liibertatea scumpa e’o valoare sfanta
  O floare divina pe campul de lupta!

 2. ANTIPUTIN says

  Domnule adjunct
  Hai sa punem punct
  Pe I si pe Ru
  Sa nu’ti mai RUpi paRU

  Cum iti rumegi pipa!

  Esti un sac de oase
  Ce dracu’l descoase
  Limba’ti urla’n van
  Terorist plavan

  Voi calcati Moldova
  Si ne varati slova
  Cu pumnul in gura
  Spumegand de ura

  Putin te’a ales
  Ca minti mult si des
  Dar cand ne ameninti
  Ne cam scoti din minti
  Si ti’am scoate dinti I

  Pus’am punct pe I. DINTII !

 3. Ionut Moraru says

  Si uite asa ambasadorul SUA de la Chisinau ne spune ca trebuie sa ne luam la revedere de la Moldova ca nu e a noastra si uite asa ambasadorul SUA de la Bucuresti, in fapt guvernatorul Romaniei, se pozeaza cu steagul tinutului secuiesc si lucreaza ptr dezmembrarea si federalizarea Romaniei in timp ce altii striga :PUTIN! PUTIN! SARITI PUTIN! Steag fals prietene!

 4. ANTIPUTIN says

  Steagul fals, fata-ti mascheaza
  Trol naimit, dara calul meu necheaza
  Si’ti da o copita treaza
  Putin, monstru asasin
  Ne striveste, nu’nceteaza,
  Plin de ura si venin!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php