Alegeri în SUA: Contrast major între Republicani și Democrați în atitudinea privind avortul

9 845

When_Did_the_Republican_and_Democratic_Parties_Trade_Places_757_3613„Suntem mândri să fim Partidul care protejează viața umană și oferă soluții reale pentru femei.”

Platformele politice ale partidelor Republican și Democrat din SUA dezvăluie un contrast puternic în ceea ce privește avortul; republicanii doresc introducerea în Constituție a unui amendament referitor la viață, în timp ce Partidul Democrat solicită un acces neîngrădit la avort în Statele Unite și în întreaga lume, finanțat de către contribuabilii americani.

Delegații la Convenția Republicană care s-a desfășurat recent pentru nominalizarea candidatului la Președinție au aprobat o platformă pro-viață istorică. Aceasta recunoaște responsabilitatea copleșitoare a viitorului Președinte de a numi la Curtea Supremă judecători care vor respecta dreptul inalienabil la viață.

Platforma afirmă că:

„Doar un președinte republican va numi judecători care respectă Statul de Drept așa cum apare în Constituție și în Declarația de Independență, inclusiv dreptul inalienabil la viață și legile naturale, așa cum a făcut regretatul judecător Antonin Scalia. Ne confruntăm cu o criză națională în justiție. Noi înțelegem că, numai prin alegerea unui președinte republican în 2016, America va avea oportunitatea de a numi până la cinci noi judecători constituționali pentru ocuparea posturilor vacante la Curtea Supremă”.

Platforma Partidului Republican exprimă o credință fără compromisuri în sprijinul și pentru protejarea vieții în toate etapele ei și se opune avortului în termeni clari, menționând acest lucru de 35 de ori.

În secțiunea „Al Cincilea Amendament: Protejarea vieții umane” Platforma Republicanilor prevede:

Constituția garantează că nimeni nu poate „fi lipsit de viață, libertate sau proprietate” și astfel repetă în mod deliberat termenii Declarația de Independență, care proclamă că „toate” sunt „înzestrate de Creatorul lor”, cu dreptul inalienabil la viață. În consecință, revendicăm sfințenia vieții umane și afirmăm că, deși nenăscut, copilul are dreptul fundamental la viață, drept care nu poate fi încălcat. Noi sprijinim introducerea unui amendament referitor la viața umană în Constituție și legislație pentru a clarifica faptul că Al Pasisprezecelea Amendamentul se aplică și în cazul copiilor înainte de naștere.”

„Ne opunem utilizării fondurilor publice pentru a efectua avorturi sau pentru a promova avortul sau pentru a finanța organizații cum ar fi Planned Parenthood, atât timp cât acestea furnizează sau promovează avorturile elective sau vinderea părților din cadavrele fetale, în loc să ofere asistență medicală.”

Platforma republicană detaliază și sprijină legislația adoptată de Camera Reprezentanților și de către diferite state de a ajuta copiii care supraviețuiesc avortului:

„Noi aplaudăm Camera Reprezentanților pentru efortul de a amenda legea de protejare a copiilor născuți vii (Born-Alive Infants Protection Act) prin aprobarea amendamentului referitor la protejarea copiilor care au supraviețuit avortului (Born-Alive Abortion Survivors Protection Act), care impune sancțiuni civile și penale furnizorilor de servicii medicale care nu reușesc să ofere tratament și îngrijire unui copil care supraviețuiește unui avort și chiar pentru inducerea nașterii premature, dacă este urmărită moartea copilului. Ne opunem categoric pruncuciderii. Mai mult de 12 state (ale SUA, n. tr.) au adoptat legi de protecție pentru copiii nenăscuți ce pot simți durerea, legi care interzic avortul după douăzeci de săptămâni, punctul în care cercetarea medicală curentă arată că bebelușii nenăscuți pot simți durere chinuitoare în timpul avortului, și facem apel la Congres să adopte versiunea federală a legii. Nu numai că este o lege bună, dar se bucură de sprijinul majorității poporului american. Noi sprijinim eforturile de stat si federale împotriva celor mai crude forme de avort, în special împotriva procedurilor de avort prin dezmembrare, în care copiii nenăscuți sunt literalmente sfâșiați membru cu membru (e vorba despre procedurile utilizate în avortul făcut în trim. III de sarcină, n.tr.).”

Legea își exprimă preocuparea pentru femeile care au în vedere avortul, datorită celor care vin în ajutorul lor și își exprimă sprijinul pentru reglementările de bun-simț privind clinicile de avort.

„Noi afirmăm obligația noastră morală de a ajuta, mai degrabă decât a penaliza femeile care se confruntă cu o sarcină neplanificată. În scopul de a încuraja aceste femei să aleagă viața, susținem o legislație care impune ca responsabilitatea financiară pentru copil să fie suportată în mod egal de atât mama, cât și de tată, de la concepție până când copilul ajunge la maturitate.”

„Noi celebrăm milioanele de americani care își deschid inimile, casele și bisericile mamelor care au nevoie și femeilor care fug de abuz. Le mulțumim și îi încurajăm pe furnizorii de consiliere, servicii medicale și de asistență pentru adopție pentru sprijinirea femeilor ce se confrunta cu o sarcina nedorita în a alege viată. Noi sprijinim finanțarea ecografiilor și a asistenței pentru adopție. Salutăm multele state care protejează acum femeile și fetele prin legi care cer consimțământul în cunoștință de cauză, acordul parental, perioadele de așteptare, precum și reglementările clinicilor.”

Respectul pentru demnitatea vieții prin toate etapele ei este de asemenea exprimat în platforma politică a Republicanilor:

„Ne opunem opririi sau retragerii îngrijirii sau tratamentului, inclusiv opririi hranei sau apei, fără consimțământ, persoanelor cu handicap, nou-născuților, persoanelor în vârstă sau infirme, la fel cum ne opunem eutanasiei și sinuciderii asistate.”

Republicanii fac apel la Congres „pentru interzicerea avorturilor selective pe bază de sex și a avorturilor bazate pe handicap – discriminare în forma sa cea mai letală”, opoziția față decercetarea pe celule stem embrionare și de finanțarea din fonduri federale pentru aceasta. De asemenea, ei solicită interzicerea clonării umane și sprijină cercetarea pe celule stem adulte.

Democratic U.S. presidential candidate former Secretary of State Hillary Clinton speaks during the first official Democratic candidates debate of the 2016 presidential campaign in Las Vegas, Nevada October 13, 2015. REUTERS/Lucy Nicholson - RTS4CTY
Candidații majori la președinția SUA: Donald Trump (R) și Hillary Clinton (D)

În contrast puternic, platforma Partidului Democrat, acceptată de delegații partidului la convenția care a desemnat-o pe Hillary Clinton drept candidată la Casa Albă, exprimă o viziune extremă pro-avort, care susține avortul ca fiind „serviciu de îngrijire a sănătății reproductive”:

„Democrații s-au angajat să protejeze și sporească sănătatea și drepturile reproductive. Noi credem în mod neechivoc că fiecare femeie ar trebui să aibă acces la servicii de calitate pentru îngrijirea sănătății reproductive, incluzând avortul în condiții sigure și legale, indiferent unde locuiește ea, cât de mult câștigă sau de modul în care este asigurată.”

Sprijinul necondiționat pentru planificarea familială este exprimat astfel:

„Vom continua să ne împotrivim eforturile Republicane de a retrage finanțarea centrelor Planned Parenthood, care oferă servicii de sănătate importante pentru milioane de oameni”, ca suport pentru abrogarea interdicției de finanțare din fonduri federale pentru avort.

Accesul internațional la avort și finanțarea din SUA pentru avort din întreaga lume sunt sprijinite astfel:

„… Noi credem că avortul în condiții de siguranță trebuie să fie o parte din îngrijirea maternității si a sănătății femeilor și inclusă ca parte a programului american de sănătate desfășurat la nivel mondial. Prin urmare, susținem abrogarea restricțiilor dăunătoare care împiedică accesul femeilor la informații și servicii de îngrijire a sănătății, inclusiv (…) a amendamentului Helms care oprește SUA din a oferi asistență pentru avorturi sigure, legale în țările în curs de dezvoltare.”

Platforma Partidului Republican descrie de altfel cel mai bine poziția oponenților lor cu privire la avort:

Partidul Democrat este extrem în privința avortului. Democrații sprijină aproape nelimitat avortul, iar opoziția lor stridentă împotriva uniformizării restricțiilor cele mai de bază cu privire la avort, i-a pus în mod dramatic în contradicție cu opinia poporului american. Din cauza opoziției lor față de orice simple proceduri de siguranță în clinicile de avort, din cauza susținerii finanțării avorturilor din impozitele plătite de populație și a respingerii centrelor care să ofere alternative la avort, vechiul slogan al lui Clinton (avorturi) ‘sigure, legale si rare’, a fost redus doar la ‘legale’.”

„Suntem mândri de a fi partidul care protejează viața umană și oferă soluții reale pentru femei.”

Măcar din acest punct de vedere, pentru americani alegerea este clară: Platformele reflectă punctele de vedere ale candidaților lor pentru președinție la alegerile din noiembrie 2016. După 8 ani de administrație dezastruoasă Obama, perspectiva alegerii la Casa Albă a unui om încă și mai pro-avort ca actualul președinte este inacceptabilă pentru americanii pro-viață.

 

sursa: Cultura Vieții

9 Comments
 1. ANTIPUTIN says

  Ce pacat ca republicanii au un candidat mafios precum Trump, un superberlusconi, manevrat de kremlin si de mafiile americane!!!

  1. aa says

   esti un postac idiot!

 2. pui de dac says

  E fan killary si sustine comunitatea lgbtqi; o fi cernea sau neicusor dan 🙂 ; nu-nteleg site-ul asta n-are niciun moderator?

 3. calin eugen says

  Copilul trebuie protejat de la conceperea lui;de atunci el primeste suflet.Ptr. crestini situatia e clara:NU avortului!

 4. pui de dac says

  La spam cu elgibitist!

 5. ANTIPUTIN says

  Sunt creştin ortodox, anticomunist din totdeauna, absolut Pro-vita, ajut financiar copiii Români. Cred ca cea mai mare drama actuala a Romaniei, dar si a lumii intregi este masacrarea pruncilor nevinovati.
  Nu sunt deloc pro Clinton, nu’mi fac insa nicio iluzie in privinta lui Trump. Ne va vinde!
  Este un clovn tv, propulsat de mafii…
  Asta e convingerea mea. Aveti dreptul sa va exprimati inca opiniile! Lupta mea principala este pentru dezrobirea Basarabiei si reunirea ei cu tara-mama. Doamne, Ajuta !

  1. aa says

   e… atunci scuzele mele daca e asa cum zici, atat ca din comentariul tau reiesea ca o sustii pe kill’ary si deci sustii pruncuciderea iar cum putin s-a exprimat impotriva pederastilor si parca si impotriva avortului …. iti cam dai seama ce am inteles….plus ca cernea si haita lui ii catalogheaza pe toti care se opun homsexualizarii mondiale drept „putinisti”

 6. lO...geruls says

  Viata inseamna si cu Putin si fara si cu kilary clinton si fara,viata inseamna idatoririle pe care le are omul din momentul in care a fost ales sa se nasca viu,indatoriri in fata lui Dumnezeu,al parintilor,al societetii si in fata mortii,care este inceputul unei alte vieti pana acum neitelese prea bine de catre muritori.Aceste indatoriri trebuesc salvate odata cu salvarea firelor de viata omenesca din embrion.Felicitari Republicanilor si lui Trump.

 7. ANTIPUTIN says

  Putin are reputatia de pederast si pedofil.
  Crimele infioratoare pe care le’a comis se pot explica si prin profilul lui de calau sadic si pervers. Sunt convins ca tarul finanteaza organizatiile LGBT din Occident in scopul slabirii si demolarii Uniunii Europene, ştiind ca acestea revulseaza, natural, opiniile publice.
  Crestinii sinceri din toata Europa trebuie sa faca front comun impotriva tuturor mafiilor, pentru apararea valorilor europene crestine si traditionale, sa reziste atacurilor Kremlinului ce vizeaza dislocarea casei noastre comune si planurilor de expansiune ale Moscovei…
  Apararea pruncilor nascuti si nenascuti este o prioritate absoluta a tuturor Europenilor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php