La un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, soldații români vor trece simbolic, Carpații, prin 17 puncte.

1 342
Sâmbătă 27 august, de la ora 21:00, soldații români vor trece Carpații, în mod simbolic, pentru a prăznui centenarul intrării României în Primul Război Mondial.
Imagini pentru 100 de ani de la primul razboi
Potrivit MApN, vor fi executate marșuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii Armatei României luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă.
„Să trecem împreună, astăzi, Carpații! În noaptea de 27 spre 28 august 1916, Armata României trecea Carpații în Transilvania, punând stăpânire pe trecătorile Carpaților și angajând lupte la Timișul de Jos, la sud de Sibiu și în apropiere de Orșova. La 100 de ani după, în această seară, de la ora 21,00, militarii Armatei României vor trece din nou Carpații, în mod simbolic. Efective de valoare pluton vor executa marșuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă”, precizează MApN, pe pagina sa de Facebook.
Marșul va fi transmis în direct de către MAPN. Ministerul Apărării îi roagă pe români să nu-i ignore pe soldații care mărșăluiesc.
„Dacă-i vedeți pe unul din cele 17 trasee (goo.gl/8Gpf3M) vă rugăm să nu-i ignorați și să veniți alături de ei pentru a ne arăta împreună respectul pentru cei care au murit pentru România de azi. (…) Cinstindu-ne înaintașii, făcând cunoscute faptele și jertfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice și pe făptuitorii lor”, arată reprezentanții MApN.
1 Comment
  1. calin eugen says

    O initiativa laudabila!Sunt mandru de bunicul meu,Petre Calin,care a luptat in acest razboi si a primit 10 pogoane.Glorie regelui Ferdinand Intregitorul!Glorie Capitanului si tatalui sau!Dumnezeu sa primeasca jertfa tuturor celor cazuti la datorie!Suntem vita de eroi!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php