Bilanţul tragic al cutremurului din Italia. Zece români printre cei decedaţi

0 337

Alţi doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului devastator care a avut loc în Italia, ridicând bilanţul victimelor de naţionalitate română la 10, a anunţat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, Ministerul de Externe.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români declaraţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe este, în acest moment, de 16 persoane.

Cutremurul din Italia

Cutremurul din Italia (Facebook, Pioneer)

* * *

Ministerul Afacerilor Externe confirmă încă două decese ale unor cetăţeni români, în urma cutremurului produs pe 24 august în Italia. În prezent, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment se ridică la 8.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente, precizează MAE într-un comunicat de presă.

„Având în vedere complexitatea acţiunilor necesare pentru gestionarea situaţiei, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamităţii, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de 27 august 2016, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului.

De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 5 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă în continuare întreaga asistenţă necesară”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că un cutremur de 6.2 grade pe scara Richter a lovit Italia, lăsând în urmă 281 de morţi şi numeroşi răniţi. Joi, în jur de 388 de persoane erau încă internate în spital, dintre care 40 în stare critică, potrivit presei străine.

 

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php