Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană

0 401

Numărătoarea voturilor continuă, dar deja a fost atins acel punct matematic în care lucrurile par să nu se mai poată schimba. În referendumul de joi britanicii au ales ca ţara lor să părăsească Uniunea Europeană. Dacă nu se va schimba nimic, Marea Britanie va fi prima ţară ce părăseşte UE.

O pancartă pe care scrie “Vote Leave” este văzută în sud-estul Londrei, 16 iunie 2016.

La scurt timp după ora locală 6:00 a.m. (0500 GMT/UTC), procentajul obţinut de tabăra “Leave” (care susţine ieşirea Marii Britanii din UE, sau aşa-zisul Brexit) a atins un punct în care tabăra “Remain” (care este anti-Brexit) nu mai poate ajunge din urmă, rămânând doar câteva regiuni ce mai trebuie să declarare situaţia voturilor. Votul final este prevăzut a fi aproximativ de 52% pro-Brexit şi 48% anti-Brexit.

Indicaţiile iniţiale ale sondajelor de opinie au sugerat că se va menţine un vot strâns, dar o serie de rezultate surprinzătoare în cursul nopţii in procesul de numărare a voturilor, în special în nordul Marii Britanii şi în Ţara Galilor, au format rapid o imagine mai diferită.

Marea Britanie, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au votat în favoarea Brexit-ului – cu marje diferite – în timp ce Scoţia a votat împotriva Brexit-ului. Capitala britanică Londra a susţinut în mod majoritar tabăra Remain.

Liderul partidului eurosceptic UKIP, Nigel Farage, s-a numărat printre primii care au anunţat victoria taberei pro-Brexit.

“Acum îndrăznesc să visez că au sosit zorii unei Mari Britanii independente”, a susţinut el.

Votul nu are o natură obligatorie şi, totuşi, guvernul britanic a promis că va respecta rezultatul. Dacă Marea Britanie va activa procesul ieşirii din bloc, va fi primul stat membru UE care face această mişcare.

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php