Violențe extreme. Sute de musulmani au incendiat casele unor creștini ortodocsi în Egipt

2 703

Locuitorii musulmani dintr-un sat aflat la sud de capitala egipteana Cairo au devastat si incendiat sapte case locuite de crestini, in urma zvonurilor despre o relatie intre un barbat crestin si o femeie musulmana, informeaza Associated Press online, citand un comunicat al Bisericii Ortodoxe Copte.

129340.p1-480x270-310x205

Potrivit lui Anba Makarios, episcopul copt din Minya, politia a ajuns la locul incidentului dupa aproape doua ore de la inceputul atacului si a arestat sase persoane. La incidente au particpat peste 300 de barbati musulmani. Acesta a mai spus ca, anterior atacului, familia barbatului crestin vizat in acest atac a anuntat fortele de ordine in privinta amenintarilor din partea satenilor musulmani, insa nimeni nu a reactionat, scrie Mediafax.

In cadrul unui interviu televizat difuzat miercuri noapte, Makarios a mai declarat ca aceasta criza va fi cel mai probabil rezolvata prin discutii mediate de guvern, in urma carora, crestinii vor fi nevoiti sa accepte conditii „umilitoare” de reconciliere.

Crestinii, care reprezinta in jur de 10 la suta din populatia Egiptului, afirma ca sunt in mod constant discriminati in disputele cu musulmanii, in pofida faptului ca presedintele el-Sissi a declarat ca va incerca sa rezolve unele dintre cererile lor.

Bandele de infractori vizeaza familiile crestine instarite, rapindu-le copiii pentru rascumparare. In ultimii ani s-au inregistrat o multume de cazuri in care minore din familii crestine au fost ademenite de barbati musulmani si fortate sa se converteasca. Crestinii acuza ca, de cele mai multe ori, politia nu depune suficiente eforturi pentru a ii prinde pe raufacatorii musulmani.

razboi-civil-lupte-de-strada-in-egipt

sursa: NapocaNews

2 Comments
  1. Moarte bestiilor pagane says

    Pai si crestinii de ce nu reactioneaza cu violente? OCHI PTR OCHI SI DINTE PTR DINTE !

  2. Ionut Moraru says

    Am vizitat vreo sase biserici si manastiri din Egipt (inclusiv Sfanta Ecaterina de pe muntele Sinai) si pot spune cu mana pe inima ca egiptenii crestini canta dumnezeieste in timpul slujbei, efectiv se zbarleste pielea pe tine. Si o mica poezie ptr musulmani: Hristos e Dumnezeu adevarat, Mohamed e afemeiat ratat!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php