Cea mai LUNGĂ scrisoare și 3 milioane de semnături vor fi depuse mâine, la Senat, de Coaliția pentru familie. Liana Stanciu: Este cel mai important eveniment pentru protejarea familiei

0 415
„Mâine, la ora 14.00, intrăm pe poarta Senatului cu camionul cu semnături și cu încă ceva: CEA MAI LUNGĂ SCRISOARE! La propriu!” – anunță Coaliția pentru Familie:
„O scrisoare de 30 de metri lungime pe 1,5 m lățime va fi înmânată, simbolic, odată cu documentele oficiale – propunerea legislativă de revizuire a art. 48(1) din Constituție și cele circa 3 milioane de semnături de susținere – stimaților noștri lideri politici”.
Liana Stanciu apreciază că este cel mai important eveniment pentru protejarea familiei și ne oferă mai multe amănunte despre cea mai lungă scrisoare:
„Luni va fi o zi mare. Coaliția pentru familie înmânează Parlamentului cea mai mare și mai impresionantă scrisoare. Este o scrisoare cu peste 3 milioane de semnături, probabil cel mai important eveniment pentru protejarea familiei. Pentru că e prima dată când trei milioane de români au semnat proiectul pentru revizuirea Constituției, pentru a se recunoaște fără echivoc faptul că familia este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie”.
Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare o dată cu alegerile parlamentare din toamnă.
„Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției”, se arată într-un comunicat.
Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.
„Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori”, mai precizează sursa citată.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php