Alegeri SUA: Donald Trump răstoarnă toate calculele și se plasează înaintea lui Hillary Clinton

0 358
Donald Trump înregistrează un forcing în sondajele de opinie, devansând-o pentru prima dată de foarte probabila sa contrancandidată, Hillary Clinton.
Hillary-Clinton-vs-Donald-Trump-2
Observatorii politici nu îi dădeau nici o șansă lui Donald Trump într-o confruntare pentru Casa Albă cu Hillary Clinton. Iată însă că miliardarul a realizat o ascensiune spectaculoasă în sondade în ultimele săptămâni, de când ultimii săi contracandidați, Ted Cruz și John Kasich, s-au retras din cursă.
Potrivit ultimului sondaj, realizat de Fox News, Trump ar învinge-o pe Clinton cu 45% – 52%. Dacă Trump este favoritul bărbaților (55% – 33%), Clinton este votată mai ales de femei (50%-36%), conform evz.ro.
În rândul populației de culoare, Trump înregistrează un scor dezastruos (doar 7% dintre aceștia l-ar vota, spre deosebire de 90% care o simpatizează pe Clinton). O situație asemănătoare se înregistrează și în rândul hispanicilor, din care 62% ar vota pentru Clinton și numai 23% pentru Trump.
Ceea ce îl plasează pe mogul în frunte este votul albilor (55% – 31%). Chiar și în rândul femeilor albe, Trump înregistrează un avans de 9% față de Clinton.
Candidatul republican înregistrează un avans de 16% și printre independenți.
Cel mai interesant aspect statistic este trendul ascendent pe care se află Donald Trump. Cu o lună în urmă, în același sondaj, Clinton se afla înaintea lui Trump cu scorul de 48% – 41%.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php