Polonia: O femeie în moarte cerebrală, menținută artificial în viață două luni, a născut un copil sănătos

0 332

O poloneză aflată în moarte cerebrală, menținută artificial în viață timp de 55 de zile, a dat naștere unui copil sănătos, relatează marți AFP citând o sursă poloneză.

Szpital_article-content-max

„Băiatul s-a născut la începutul anului, în a 26-a săptămână de sarcină. Cântărea 1000 de grame”, a afirmat Barbara Krolak-Olejnik, șefa departamentului de neonatologie de la Spitalul universitar din Wroclaw (Polonia). După trei luni de îngrijiri, starea lui de sănătate corespunde celei a unui prematur fără complicații, a adăugat ea.

Când mama copilului, o femeie de 41 de ani, a fost adusă cu ambulanța la spital, neurochirurgii au constatat moartea ei cerebrală în urma unui cancer al creierului. „Toată familia a dorit să încercăm să păstrăm copilul. Este extrem de rar să se reușească păstrarea unei sarcini atât de puțin avansate, în a 17-a sau a 18-a săptămână, pe o perioadă așa lungă”, a subliniat Krolak-Olejnik.

După trei luni petrecute la terapie intensivă, băiatul cântărește 3 kilograme, respiră autonom, este hrănit cu biberonul și a fost externat. „Acum trebuie să avem răbdare și să vedem cum va crește”, a încheiat medicul menționat.

AGERPRES

via Cultura Vieții

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php