Donald Trump, victorie zdrobitoare în New York

0 343

Donald Trump şi-a zdrobit adversarii la New York, statul său natal şi locul unde şi-a făcut renumele în afaceri. Magnatul imobiliar a obţinut peste 60 la sută din voturile republicanilor care s-au prezentat la urne, potrivit primelor estimări făcute de televiziunile americane.

Surpriza la acest scrutin a fost rezultatul obţinut de John Kasich, guvernatorul de Ohio, care s-a clasat pe locul doi, cu peste 20 la sută dintre voturi. Pe ultimul loc a fost Ted Cruz, principalul rival al lui Donald Trump.

În tabăra democraţilor, alegerile din New York au fost câştigate de Hillary Clinton, care vreme de 8 ani a şi reprezentat acest stat în Senat.

Înainte de votul din New York, Donald Trump avea 756 de delegaţi din cei 1237 necesari ca să devină candidatul republican pentru Casa Albă. Afaceristul nu este simpatizat de politicienii republicani şi de activiştii de partid, dar se bucura de susținerea electoratului.

Donald Trump, om de afaceri:„ Nu prea mai avem o cursă, din câte văd la televizor. Senatorul Cruz aproape e eliminat matematic. Conducem detaşat şi nu putem fi prinşi din urmă. Este imposibil. O să mergem la convenţie în calitate de învingători. O să ne facem armata mai mare, mai bună şi mai puternică decât a fost vreodată. Nimeni nu o să se mai ia de noi.”

sursa: Digi24

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php