Cutremur la vârful PSD. Olguţa Vasilescu, reţinută de procurorii DNA

0 344

După câteva ore de audieri la sediul DNA din Capitală, Olguţa Vasilescu a fost pusă sub urmărire penală şi reţinută pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie.

Însoţită de un avocat, primarul PSD al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a venit miercuri „în vizită” la sediul DNA din Bucureşti unde a fost pusă sub urmărire penală şi reţinută într-un dosar de corupţie.

Procurorii anticourpţie o acuză pe primăriţa Craiovei de luare de mită (4 infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracţiuni) şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, au fost puşi sub control judiciar Cosmin Radu Preda, administratorul public al Craiovei, şi Daniela Elena Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.

Olguţa Vasilescu urmează să fie prezentată joi magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii îşi prezintă cazul

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.

„Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguţa a pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, în perioada respectivă, inculpata Vasilescu Lia Olguţa, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor.

De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016.”

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php