Klaus Iohannis s-a decis la Ierusalim: România va avea un muzeu al evreilor și Holocaustului la București

4 607

În a doua zi la Israel, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului “Yad Vashem”, unde a anunţat că România îşi propune înfiinţarea unui muzeu naţional al Holocaustului şi identificarea celor aproximativ 60 de salvatori români care i-au ajutat pe evrei. Tot astăzi, România preia la Berlin preşedinţia Alianţei Internaţionale a Memoriei Holocaustului.

La finalul vizitei la Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă în care a anunţat că România va acorda o importanţă şi mai mare memoriei Holocaustului. “Nu cred că există semeni care să păşească aici şi să nu interiorizeze ce a însemnat genocidul evreiesc. Holocaustul este unic şi nu poate fi uitat, iar vizita de azi mi-a întărit convingerea că educaţia continuă reprezintă instrumentul fundamental pentru a evita astfel de crime odioase în viitor. Am văzut aici foarte multe obiecte donate de comunităţi sau organizaţii evreieşti din România şi am avut un sentiment de recunoştinţă, pentru că astfel am contribuit şi noi la acest uimitor muzeu, am făcut ce am putut pentru ca memoria victimelor să nu se piardă”, a spus Klaus Iohannis.

Pentru a arăta cât de angajată este România pe calea asumării trecutului, comemorării victimelor Holocaustului, luptei împotriva antisemitismului şi xenofobiei, protejării moştenirii culturale evreieşti, preşedintele a anunţat că are intenţia înfiinţării unui muzeu al Holocaustului în România. “Proiectul meu de ţară – România educată – are implicaţii şi asupra temei Holocaustului. Educaţia reprezintă primul pas pentru o mai bună înţelegere a Holocaustului şi pentru reconcilierea cu trecutul. Luând în considerare aceste lucruri, în calitate de Preşedinte al României, voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu la Bucureşti. Sunt pe deplin hotărât să sprijin înfiinţarea în România a unui Muzeu al Evreilor şi Holocaustului. Voi discuta cu Guvernul să avem un plan concret cât de curând”, a mai spus preşedintele. „Un astfel de muzeu ar avea o misiune foarte prezentă în societate: să vorbească despre libertate, despre drepturile omului şi despre valorile europene. Un astfel de muzeu nu este o instituţie a trecutului, ci a viitorului, pentru că educă şi arată mai ales ce înseamnă diversitatea, nevoia de toleranţă, de responsabilitate civică. Orice formă de intoleranţă, rasism, ură şi discriminare reprezintă ameninţări la adresa democraţiei“, a continuat Iohannis.

sursa: NapocaNews

4 Comments
 1. DACUL LIBER says

  Foarte fain domnu presedinte….faceti domle faceti…faceti moschei ,faceti sinagogi ,faceti institute antiromanesti,primiti pe arabi si pe jidovi cu bratele deschise!La Poporul Roman nu va mai ganditi.Ci doar la multiculturalism ,diversitate si la vanzarea Tarii.Pamantul Romanesc nu va mai poate rabda,nici pe dta ,nici pe fariseii de dinaintea dumitale,nici pe banda de ticalosi mafioti din parlament.Dumnezeu sa ii pedepseasca pe toti care lucreaza impotriva iubitei noastre Tari!

  1. dec says

   Exceptional comentariu!

   Romani! A venit timpul sa ne facem dreptate singuri.

  2. Marcu Ion says

   Daca multi romani tradatori de neam si tara au fost idioti cretni haini si ucigasi de au au ales un venetic ucigas de copii romani dovedit, ce mai vrei? Din pacate din cazua unei jumatati sufera toata natia si p buna dreptate caci in clipa in care strainul ce ne-a ucis copii si-a insurubat sezutul in scaunul prezidential nu a izbucnit niciun razboi civil.

 2. Ionut Moraru says

  Asa procdeaza masonii. Ei ne spun: ” Vom face un muzeu al holocau$tului in vederea identificarii a aproximativ 60 de salvatori romani ai evreilor, deci romani fiti mandri ca am avut asa ceva printre noi”.
  Si ne spun asa ptr ca nu ne pot spune ceea ce fac direct si anume: ” Romani, vom face un muzeu al holocau$tului in Romania, ptr ca prietenii mei jidanii si maestrii mei cu sortulet asa mi-au zis la templu. Altfel, ma dau jos asa cum m-au pus. Trebuia sa port si eu tichie si sa pup circumcizii in Israel ca doar oameni mai mari ca mine precum Obama au facut acelasi lucru. Ma doare in cot de suferinta anticomunistilor si de suferinta voastra si ma doare in cot ca „guvernul meu” le-a taiat drepturile AFDPR-istilor caci pe mine ma intereseaza sa ii multumesc pe jidani. Ptr ca nu voi nespalatilor de romani care ma sacaiti sa vorbesc mai mult decat vreau, m-ati pus presedinte ci dl Soros. Si noi trebuie sa ne asumam niste crime care ni se impun si care nu au existat niciodata in Romania, ptr a plati daune Israelului si a-i intretine masina de razboi si noi. Noi trebuie sa fim cu capul plecat si sa ne fie rusine de ceea ce de fapt nu am facut, ptr a deveni cetateni de rangul doi, condusi de jidani iertatori de rangul intai”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php