Datoria publică a SUA a crescut cu 78% în mandatele Obama

0 412

În timpul mandatelor preşedintelui american Barack Obama datoria publică a Statelor Unite a crescut la 19 miliarde de dolari, de la 10,6 miliarde cât a fost în momentul în care Obama a preluat şefia ţării.

După ce, la sfârşitul lui octombrie 2015, limita superioară a datoriei a crescut la 18,15 trilioane de dolari, SUA şi-a mărit datoria într-un ritm mai rapid decât s-a estimat iniţial.

În plus, conform celor mai recente date privind datoria publică, începând cu ultima zi a lunii ianuarie, datoria totală a SUA a ajuns la 19,012 trilioane de dolari.

Acest lucru înseamnă că, dacă PIB-ul nominal american – care începând cu 31 decembrie 2015 a fost de 18,12 trilioane de dolari – creşte la o rată de 1,2% (estimată de Atlanta Fed), atunci raportul dintre datoria totală şi PIB se apropie de pragul de 105% la următoarea calculare a PIB-ului, urmând ca de acolo să crească rapid.

În plus, acest lucru mai înseamnă că, de la inaugurarea sa în ianuarie 2009, datoria americană a crescut cu 78,9%, sau 8,4 trilioane de dolari. Datoria publică americană a fost de 10,6 trilioane de dolari când Obama a ajuns la Casa Albă.

sursa: EpochTimes

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php