Deşi putrezi de bogaţi, tehnocrații lui Cioloş au primit case de la stat

1 468

Doi dintre demnitari aveau deja câte o altă locuinţă în Capitală, dar ar fi primit câte un apartament de la RA-APPS din motive de siguranță și protecție. RA-APPS a atribuit la începutul anului, din fondul locativ administrat, locuințe pentru unii miniştrii şi secretrari de stat din Cabinetul Cioloş, deşi unii dintre ei, potrivit declaraţiilor de avere, deţin locuinţe în Bucureşti. Legea permite o astfel de situație excepțională numai „din motive de siguranţă şi protecţie”.

ministri_ciolos_29870100

Pe lista miniştrilor din guvernul Cioloş care beneficiază de locuinţe de la stat se află Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătăţii. Acesta a primit un apartament de 146,56 mp la care chiria este de 1.489 lei. Ministrului Mediului, Cristiana Palmer, i s-a alocat o locuinţă de 143,10 mp, iar chiria este stabilită la 2.290 lei. Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, beneficiază de un apartament de serviciu de 120,02 mp, chiria fiind de 898 lei.

Beneficiari de locuinţe de la Regia Autonomă Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) sunt şi Paul Gheorghiu, director de cabinet al primului ministru, cu rang de secretar de stat, căruia i s-a atribuit un apartament de 195,14 mp, chiria fiind de 1032,84 lei, sau Mihail Liseţchi, secretar de stat la Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, care beneficiază de o locuinţă de 96,95 mp, chiria fiind stabilită la suma de 1856,60 lei. De asemenea, Dragoş Tudorache, şef al Cancelariei Primului Ministru, a primit o locuinţă de 185,82 mp, chiria fiind de 1508,39 lei. Sorin-Ioan Radu, secretar de stat la Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a primit o locuinţă de serviciu de 105,23 mp, cu o chirie stabilită la 717,96 lei, iar secretarului de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Erika Stanciu, i s-a dat o locuinţă de 153,92 mp, chiria fiind de 583,94 lei.

Dintre aceştia, potrivit declaraţiilor de avere, publicate pe site-ul Guvernului, Cristina Palmer deţine în Capitală un apartament cumpărat în 1992, la fel şi Dragoş Tudorache, şef al Cancelariei Primului Ministru care are o locuinţă în Bucureşti de 115 mp, cumpărată în 2005.

Locuințele de serviciu și locuințele simple pentru demnitari sunt atribuite în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 101/2011, cu modificările și completările ulterioare, astfel că „se pot atribui temporar imobile cu destinația de locuință de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS miniștrilor, inclusiv persoanelor care ocupă funcții asimilate celei de ministru și miniștrilor delegați, pe durata mandatului, respectiv secretarilor de stat și persoanelor care ocupă funcții asimilate celei de secretar de stat, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcție”, titrează România Liberă.

Însă, potrivit art. 14^1 alin (5) „nu beneficiază de locuință de serviciu persoanele care dețin în proprietate sau în coproprietate imobile cu destinația de locuință în municipiul București”. Există totuşi o excepție, reglementată prin art. 14^6 care precizează ca „la propunerea motivată a conducătorilor instituțiilor publice în cadrul căreia este încadrat demnitarul respectiv, de prevederile ordonanței poate beneficia și demnitarul care are o locuință proprietate personală sau coproprietate în municipiul București, dar care, în exercitarea atribuțiilor legale își desfășoară activitatea în condiții de risc înalt, din motive de siguranță și protecție”, aceasta fiind explicaţia oficială a faptului că ministrul Mediului şi şeful Cancelariei prim-ministrului beneficiază de locuinţe de serviciu, deşi au apartamente în Capitală.

sursa: NapocaNews

1 Comment
  1. IO../gerules says

    Cominternistii criminali s-au intors si s-au infipt din nou pe fotoliile Romaniei.Pentru multime tinta e usoara:fotoliile lute pe sus ca nu-s multe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php