Furtună Gardasil în Danemarca

0 595

no-gardasil

NaturalBlaze.com, 23 iunie 2015

În Martie 2015, un post naţional de televiziune danez a transmis un documentar despre tinere care au avut de suferit din cauza vaccinului anti HPV Gardasil. Imediat după transmiterea filmului, au început să apară şi alte fete cu experienţe similare. De principiu, toate aveau de spus aceeaşi poveste.

Au început să aibă probleme medicale serioase la scurt timp după vaccinarea cu Gardasil, astfel încât au ajuns la doctor. Conform spuselor Luisei Juellund, cei mai mulţi doctori le-au spus că vaccinul Gardasil nu are efecte adverse serioase şi au sugerat că unele probleme psihologice ar putea fi cauza simptomelor nou-apărute.

Luise ar trebui să ştie, fiica ei este una din cele afectate grav şi nu poate fi lăsată singură acasă din cauza crizelor zilnice şi a orelor întregi de stare inconştientă. După dezvăluirea noilor simptome încercate după Gardasil, a fost trimisă către evaluare psihologică. Psihiatrii au analizat-o şi a fost diagnosticată cu sindromul tahicardiei postural ortostatice, un efect secundar presupus al vaccinurilor contra HPV.

Conform lui Peter la Cour, directorul Centrului pentru tulburări funcţionale din Copenhaga, practica de a refuza fetelor posibilitatea examinării şi a tratamentului medical pe ideea că problemele psihologice pot cauza aceleaşi simptome, este ceva groaznic. El declară:

Fetele pe care le-am văzut nu sufereau de vreo boală mintală, ci erau foarte slăbite şi afectate fizic. Nu putem pur şi simplu să respingem oamenii pe presupunerea că sunt bolnavi mintal. Niciunul dintre noi nu ştie nimic despre motivul pentru care sunt atât de bolnave. Pretinsa cunoaştere a unor motive psihologice este o scandaloasă asasinare a acestor tinere femei.

Reacţii adverse serioase ating 1 din 500 de femei

Danemarca este divizată în 5 regiuni de îngrijire medicală. Pe 1 Iunie, guvernul a stabilit un singur punct de intrare în fiecare din aceste regiuni, unde să se primească şi să se examineze femeile suspecte de a avea reacţii negative la Gardasil. Rezultatul a fost copleşitor.

Fluxul de fete venite să ceară îngrijire a fost cu 60% mai mare decât aşteptările, sugerând că efectele dăunătoare au fost mai mari decât au prevăzut autorităţile daneze. Până pe 9 Iunie, lista de aşteptare pentru evaluare era de cel puţin 6 până la 9 luni. Două din cele cinci centre nici nu ştiau cât vor avea fetele de aşteptat. Jesper Mehlsen de la spitalul Synkopecenteret at Frederiksberg este unul din specialiştii care are grijă de aceste fete. El a declarat:

„Credeam că rata cazurilor de reacţii adverse serioase este de o persoană la 10.000 care au reacţii adverse. Acum reiese că sunt cel puţin 2 cazuri la 10.000. S-a dublat brusc.”

Din păcate, avalanşa de fete căutând diagnostic şi tratament medical după vaccinarea cu Gardasil continuă să crească.

Doar 2 zile mai târziu, pe 11 Iunie, doctorul Jesper Mehlsen a trebuit să revizuiască numărul fetelor afectate, declarând:

„O estimare realistă este că una din 500 de fete sau 1000 din 500.000 vaccinate au parte de efecte adverse serioase. ”

Doctorul Mehlsen a ajutat la cercetarea vaccinului contra HPV şi a vaccinat personal 3.000 de fete. Acum conduce centrul regional de intrări din Frederiksberg şi va fi la conducerea activităţii pe întreaga ţară. El a menţionat că din 11 Iunie 360 de fete au fost trimise la examinare.

Dr. Stig Gerdes se teme că acesta este doar vârful aisbergului . El a declarat :

„Nu mă va surprinde nici dacă am ajunge la câteva mii de bolnave. Chiar am oprit administrarea Gardasil în urmă cu câțiva ani, după vaccinarea a aproximativ 100 de paciente. ”

Unele dintre ele s-au îmbolnăvit îmbolnăvit după vaccin. Mai multe dintre ele foarte, foarte serios și complet devastate.

Se bazează siguranţa vaccinului contra HPV pe simpla presupunere?

Ministrul Sănătăţii danez, Nick Haekkerup și Consiliul Național de Sănătate continuă să apere utilizarea vaccinului HPV Gardasil în ciuda a mai mult de 600 de fete tinere suspectate de a se fi îmbolnăvit grav de la vaccin. Ambele părţi încă susțin că vaccinul este sigur şi că beneficiile depășesc riscurile.

Experții care lucrează cu fetele afectate nu sunt de acord. Coordonatorul ghidului pentru vaccinarea anti HPV din cadrul Societăţii daneze de Obstetrica şi Ginecologie, ginecologul Jeppe Schroll declară:

„Pur și simplu nu putem face afirmaţii, pentru că nu știm. Este atât de multă incertitudine în studiile care s-au făcut pe vaccin încât este pură presupunere. Se poate foarte bine ca ei (autoritățile din Sănătate) să aibă dreptate, dar s-ar putea la fel de bine să fie opusul. ”

Opinia sa este întărită de Dr. Diane Harper, care a contribuit la dezvoltarea Gardasil pentru Merck şi care afirmă:

”Nu există date care să dovedească faptul că beneficiile ar depăşi riscurile. Adevărul este că știm foarte puține despre efectele secundare ale vaccinului HPV. ”

Dr. Schroll sugerează că analiza posibilelor efecte adverse grave făcută de compania Merck se bazează pe un chestionar pe care participantele la studiul clinic l-au completat la două săptămâni după administrarea vaccinului. În anii următori, femeile sunt întrebate dacă au apărut „noi situaţii medicale.”

Conform Dr. Schroll, acesta oferă un grad ridicat de incertitudine. Unele femei se pot îmbolnăvi în primele 14 zile, dar femeile care devin bolnave mai târziu poate nu asociază boala cu vaccinul.

Dr. Schroll a găsit că o altă sursă de eroare este faptul că, în ultimul studiu major danez / suedez printre un milion de fete, s-au uitat doar la cele cu un diagnostic, nu neapărat la cele cu o listă de simptome cum ar fi paralizia debilitantă a brațelor și picioarelor, dureri, oboseală cronica, leșin subit zilnic, migrene şi ameţeli zilnice, cum au mai mult de 600 de fete daneze propuse în prezent pentru evaluare.

Potrivit Dr. Jeppe Schroll:

„Cred că motivul pentru care nu s-au găsit efecte secundare în studii este că ei nu le-au căutat. ”

Experții cântăresc politica de vaccinare HPV

Medicii de familie danezi cred că cineva ar trebui să examineze aceste multe fete bolnave suspectate de a fi avut reacții adverse la Gardasil înainte a lua în calcul introducerea vaccinului Gardasil 9.

Vicepreședintele Organizaţiei Medicilor Practicanţi și membru al comitetului de vaccinare din Consiliul Sănătății, Niels Urich Holm, este de acord, declarând:

„Știm prea puțin despre efectele secundare. Ne temem în primul rând că Gardasil 9 ar putea avea mai multe efecte secundare decat Gardasil, care are efecte secundare mai mari decât alte vaccinuri. În al doilea rând, credem că ar fi prudent să așteptăm ca investigațiile care au loc în prezent în toate regiunile să afle despre bolile şi simptomele pe care le-am constatat la un număr de fete, cauzate poate de vaccin. Prin urmare, trebuie să așteptăm înainte de a introduce noul vaccin HPV, care este aprobat pentru utilizarea in Danemarca, până ce cele cinci noi centre regionale HPV vor studia fetele bolnave care au primit vaccinul curent în mod corespunzător. ”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular Socialist, Ozlem Cekic, a susţinut, de asemenea, cererea doctorilor de familie ca principiul moralizator să fie aplicat, atunci când a declarat:

„Nu înțeleg de ce Consiliul Național de Sănătate este atât de dornic de a lansa un nou vaccin HPV. Cred în general că agenția s-a comportat prostește în acest caz, unde au reacţionat prea lent. Putem vedea că multe fete este posibil să sufere de efecte secundare severe. Aceste lucruri trebuie să fie investigate în totalitate. ”

Ea a declarat, de asemenea, că Partidul Popular Socialist va analiza din punct de vedere politic problema vaccinului HPV, după alegeri și va solicita o analiză mai adâncă în documentația care stă la baza vaccinului.

Raportorul de sănătate Liselott Blixt de la Partidul Popular Danez a fost una dintre cei care au condus efortul de a obține introducerea vaccinului Gardasil în Danemarca în 2008. Îl vrea acum abolit. Ea afirmă:

„Faptul că avem atât de multe, probabil până la 5.000 de femei tinere care devin dintr-o dată atât de bolnave trebuie să aibă drept consecință, pur și simplu, oprirea vaccinului. Am fost prima care a spus un mare “da”, dar acum voi fi, de asemenea, prima pentru a fi eliminat, pentru că noi, politicienii, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a asigura oamenii în privinţa adoptării vaccinului. Cu atât mai mult în lumina faptului că nu avem de fapt nici o opţiune de tratament de oferit celor mai bolnave. ”

Să sperăm că autoritățile din Danemarca vor urma sfatul experților și se vor asigura că sănătatea femeilor tinere nu mai este sacrificată pentru promisiunea unui beneficiu de cincisprezece până la douăzeci de ani de acum.

Nici o femeie sănătoasă tânără nu ar trebui să-și sacrifice sănătatea pentru a vedea dacă un experiment de prevenire a cancerului va funcționa!

Traducere: Liliana Puescu Ştiri pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php