Gabor Vona, liderul partidului Jobbik, cere reacția Ungariei la arestarea liderilor “Miscarii de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania

1 422

Gabor Vona, liderul partidului Jobbik, de extrema dreapta, din Ungaria a cerut convocarea unei sedinte extraordinare comune a comisiilor pentru politica externa si solidaritate nationala din parlamentul ungar pentru audierea ambasadorului roman la Budapesta dupa arestarea recenta in Romania a unor lideri ai gruparii “Miscarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania.

In comunicatul semnat de Vona, acesta vorbeste despre masuri “antimaghiare si bazate pe intimidare” ale autoritatilor romane, si considera ca guvernul si diplomatia de la Budapesta au pastrat pana acum tacerea in ceea ce priveste “abuzurile” autoritatilor romane si incalcarea drepturilor individuale si colective ale comunitatii maghiare.

Potrivit comunicatului, acuzarea si arestarea neintemeiate ale liderului “Miscarii de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania si presedintelui filialei din Targu Secuiesc a acestei grupari, sicanarea mai multor formatii de muzica, perturbarea unor manifestari ale maghiarilor de catre autoritati indica o directie sovina, pe care Ungaria nu o poate lasa fara raspuns.

Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Szocs Zoltan, lider al gruparii nationalist-extremiste “Miscarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, acuzat de DIICOT ca i-ar fi instigat pe membrii organizatiei sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa il detoneze la Targu Secuiesc in timpul manifestarilor de Ziua Nationala a Romaniei.

Tot in acest dosar, Beke Istvan, cetatean roman de etnie maghiara, a fost arestat preventiv pe 1 decembrie, el fiind acuzat ca intentiona sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestatia de Ziua Nationala de la Targu Secuiesc.

vona-gabor-rusia

sursa: NapocaNews

1 Comment
  1. calin eugen says

    Astea ne mai lipseau acum:tensiuni interetnice…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php