Vladimir Putin declară că NATO este o „ameninţare” pentru securitatea Rusiei

0 334

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un nou document trasând strategia de apărare care declară că Alianţa Nord Atlantică o ameninţare pentru securitatea naţională a Rusiei.

Documentul, semnat de Putin săptămâna aceasta, consideră acumularea militară a NATO din diversele ţări ale blocului estic o ameninţare majoră împotriva securităţii naţionale a Rusiei.

Documentul mai conţine o adresă privind starea securităţii Rusiei şi subliniază ameninţările pe care Rusia le întrevede legat de “expansiunea” NATO.

“Acumularea de potenţial militar de către NATO (…) creşterea activităţii militare în ţări ale blocului, extinderile preconizate ale alianţei, apropierea infrastructurii sale de graniţele Rusiei crează ameninţări pentru securitatea naţională” afirmă documentul.

Semnarea documentului survine pe fundalul creşterii prezenţei militare a forţelor NATO şi americane în estul Europei şi Ţările Baltice.

După anexarea Crimeei, coaliţia occidentală şi-a sporit efectivul de trupe şi tehnică militară în Polonia şi Ţările Baltice pentru a crea o contra-pondere la agresivitatea tot mai crescută a Rusiei în regiune. Muntenegru a fost invitată de curând să se alăture blocului militar atlantic.

Într-un document separat, Putin susţine că politica independentă a Kremlinului este motivul pentru care alianţa militară occidentală condusă de SUA se află în expansiune, încercând să-şi menţină „dominaţia”.

“Întărirea Rusiei apare ca urmare a noilor ameninţări la adresa securităţii naţionale, care au un caracter complicat şi interdependent” se arată în document.

„Politica independentă internă şi externă a Rusiei provoacă o reacţie din partea SUA şi a aliaţilor săi care încearcă să-şi menţină dominaţia în domeniul afacerilor globale” susţine documentul.

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php