Creștin egiptean răpit – „Am fost trei zile în iad”

0 370

Fayiz Fouad a participat la dumnezeiasca Liturghie ce s-a săvârșit la Mănăstirea Ortodoxă Coptă „Sfântul Gheorghe” din Qena. La plecare, mașina sa a fost oprită în localitatea Nag Hammadi, acolo unde a fost obligat să coboare, apoi a fost legat la ochi și urcat într-un alt vehicul. Timp de trei zile a fost reținut într-un loc întunecos, fiind bătut și torturat, rostindu-se ritmic: Nu există niciun dumnezeu în afară de Allah și Mohammad este profetul său.

In contextul afirmării Statului Islamic din Siria și Irak, mai multe grupări afiliate acestei instituții au început să se manifeste violent și în alte țări arabe, în care locuiesc creștini. Astfel, de curând, Christian Post a notat protestul Bisericii Copte din Egipt, organizat contra abuzurilor ce au loc împotriva credincioșilor ei. Aparținând comunității ortodoxe, dar și celei copte, creștinii au cerut protecție internațională, în ultimele luni fiind raportate mai multe cazuri de răpiri și violuri. Aceeași publicație a postat mai multe cazuri în care femeile creștine au fost răpite după ce ieșeau duminica de la biserică – suite în mașini și apoi ținute ostatice, timp de mai multe săptămâni.

Jurnalistul sirian Raymond Ibrahim nota, la început de noiembrie 2015, cazul unui bărbat copt care a fost răpit și torturat pentru simplu motiv că a ieșit dintr-o biserică creștină.

Fayiz Fouad a participat duminică, 1 noiembrie, la dumnezeiasca Liturghie ce s-a săvârșit la Mănăstirea Ortodoxă Coptă „Sfântul Gheorghe” din Qena. La plecare, mașina sa a fost oprită în localitatea Nag Hammadi, acolo unde a fost obligat să coboare, apoi a fost legat la ochi și urcat într-un alt vehicul. Timp de trei zile a fost reținut într-un loc întunecos, fiind bătut și torturat, rostindu-se ritmic:Nu există niciun dumnezeu în afară de Allah și Mohammad este profetul său.

După trei zile, răpitorii au cerut o răscumpărare de 50.000 de lire egiptene, suma fiind achitată de către o familie creștină generoasă din Egipt. După eliberare, Fayiz Fouad a cerut protecția statului egiptean pentru el și familia sa, mărturisind că „doar Dumnezeu m-a ținut în viață, după ce am fost în iad timp de trei zile”.

sursa: Doxologia

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php