Oprea şi Onţanu, grade militare demne de conducători de trupe în războaie. MApN, solicitat să dea explicaţii

1 346

Aş vrea să ţinem, cu toţii, un moment de jenă pentru toţi cei care au batjocorit Armata Română acordând sau primind grade militare pe criterii politice, a declarat liberalul Dan Cristian Popescu.

4a9776c0f10dae416f27b271f44d01ad

„În ultimii ani, aud şi citesc, la fel ca şi dumneavoastră, despre tot felul de personaje politice şi nu numai, mai mult sau mai puţin cunoscute, care beneficiază de grade militare demne de conducători de trupe în războaie. Oameni care nu au fost o zi în viaţa lor pe front sau nu au comandat unităţi şi mari unităţi, ci doar şi-au dedicat cariera servind interese personale sau de partid, în funcţie de contexte şi conjuncturi. „Eroi” ai negocierilor obscure şi jocurilor de culise dar în niciun caz ai poporului român”, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL.

Dan Cristian Popescu a remarcat că două dintre personajele împopoţonate cu grade sunt primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, şi fostul vicepremier, Gabriel Oprea.

„Sigur sunteţi la curent cu faptul ‎că ambii sunt membri de frunte ai Armatei Române, Neculai Onţanu fiind înaintat în gradul de general-maior – cu două stele în rezervă, iar Gabriel Oprea în gradul de general – cu patru stele în rezervă, deşi nimeni nu ştie cu siguranţă care sunt „meritele deosebite” ale domniilor lor”, a continuat deputatul.

„‎Mânat de curiozitate şi de mari dubii”, Dan Cristian Popescu a depus luni în Parlament o interpelare către Ministerul Apărării Naţionale, în care a cerut toate documentele şi argumentele care au stat la baza deselor avansări ale lui Onţanu şi Oprea, din anul 2000 şi până în prezent, mai precis din momentul din care aceştia deţin importante funcţii politice.

„Aştept cu interes răspunsul instituţiei, la fel cum cred că îl aşteaptă veteranii de război, ofiţerii activi şi în rezervă care au obţinut gradele prin merit şi luptătorii de la revoluţie. Armata, alături de BOR sau BNR, este o prezenţă constantă pe primele locuri ale tuturor sondajelor referitoare la instituţiile în care au încredere românii. Cred cu tărie că sunt instituţii care ţin de esenţa unei societăţi şi care nu trebuie pervertite sau duse în derizoriu”, a mai precizat deputatul PNL.

oprea-iohannis-ontanu

sursa: Epoch-Times Romania

1 Comment
  1. SECRIERU IOAN says

    SĂ LE FIE LOR JENĂ SI CELOR CARE LE-AU ACORDAT ACESTE GRADE.. SA-I VAD PE FRONT. RECOMAND SOLDATILOR CARE VOR FACE PARTE DIN BATALIOANELE CONDUSE DE ACESTIA (DOAMNE FERESTE) SĂ DEZERTEZE. ASTIA DOI SI MAI SUNT ,HAB AR NU AU DE TACTICĂ MILITARA, DE STATEGII SI ACTIUNI SPECIFICE. AM SERVIT TARA ASTA SUB TOATE REGIMURILE, AM DEPUS JURĂMÂNTUL MILITAR DE 4 ORI, SI AM FOST BATJOCORIT AM STAT IN TRANSEE LA GRANITA TĂRII IN 1968, EI UNDE ERAU, NUMĂRAU IZMENE SI BORDURI, SA LE FIE RUSINE IN LOCUL LOR PE LOC M-AS DEZBRACA SI RENUNTA LA UNIFORME SI GRAD, ADMITIND CA SUNT NISTE **PLAGIATORI** VAI MAMA EI DE ARMATĂ DACĂ AVEM ASTFEL DE CĂCĂCIOSI IN UNIFERMĂ. NOROC CA MAI SUNT SI OFITERI CAPABILI CU STUDII PE BUNE , NU FACUTI GENERALI LA APELUL DE SEARA. RUSINE VOUĂ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php