Revista Glamour a oferit premiul „femeia anului” unui fost atlet transexual. Revoltat, soțul unei eroine de la 11 septembrie a returnat acelaşi premiu acordat post-mortem soţiei sale

0 378

Revista Glamour a oferit premiul Femeia anului unui fost atlet transexual. Revoltat, soțul unei eroine de la 11 septembrie a returnat acelaşi premiu acordat post-mortem soţiei sale

Glamour

17 Noiembrie 2015, LifeSiteNews.com

Soțul văduv al câștigătoarei din 2001 a premiului Femeia Anului oferit de revista Glamour a înapoiat trofeul spunând că a fost insultător ca anul acesta premiul să fie oferit fostului atlet Bruce Jenner, care în urma schimbării de sex și-a schimbat numele în Caitlyn Jenner.

Într-o postare pe Facebook pe care a publicat-o joia trecută, ofițerul de poliție în rezervă James Smith a condamnat acceptarea premiului de către transexualul Jenner, spunând că reprezintă o insultă la adresa soției lui decedate și a altor femei cărora le-a fost înmânat trofeul de-a lungul timpului.

Moira Smith a primit titlul de „Femeia Anului” postmortem. Ea a murit evacuând persoane de la World Trade Center în 11 septembrie 2001.

„În 29 octombrie 2001 am avut onoarea de a accepta premiul revistei Glamour Femeia Anului, oferit postmortem soției mele, ofițerul de poliție Moira Smith. Moira a murit în data de 11 septembrie 2001 în timp ce salva mii de oameni din clădirea World Trade Center” a scris Smith, citat de CNS News și U.S. Magazine. „Cadrul medical de pe ambulanță Yamel Merino a primit și ea premiu postmortem în acea seară pentru eroismul de care a dat dovadă.”

„Am fost șocat și întristat de-a dreptul să aflu că revista Glamour doar ce a oferit titlul de Femeia Anului lui Bruce Jenner. Găsesc că este o insultă adusă memoriei soției mele Moira Smith și memoriei celorlalte femei care au câștigat acest premiu” a continuat Smith în postarea sa pe care LifeSiteNews nu a putut să o acceseze.

„Nu a existat nicio femeie în America sau oriunde în restul lumii care să merite acest premiu mai mult decât acest bărbat?” a întrebat Smith. „În aceste timpuri când avem femei în forțele armate luptând și murind pentru țară, femei medici care se luptă cu eroism cu boli incurabile, femei care sunt ofițeri de poliție și pompieri care își riscă viețile luptând în linia întâi pentru necunoscuți, femei curajoase care au învins boli crunte… și lista de posibilități poate continua… asta este cea mai bună variantă pe care ați putut să o găsiți?”

„Pot doar să cred că a fost o campanie de presă menită să resusciteze un mijloc de comunicare deficitar” a concluzionat el. „După ce am discutat cu familia despre această palmă dată memoriei Eroinei noastre, am decis să dăm înapoi celor de la revista Glamour Magazine premiul acordat lui Moira.”

Un purtător de cuvânt al revistei Glamour a confirmat într-un comunicat de presă dat celor de la The New York Post că premiul a fost și a declarat: „Am fost mândri să putem onora memoria soției sale […] în 2001 și ne menținem decizia de a o onora pe Caitlyn Jenner.” „Premiile acordate de revista Glamour în cadrul evenimentului „Femeia Anului recunosc meritele femeilor dintr-o varietate de domenii.”

Jenner nu a fost singurul a cărui premiere a iscat controverse în 2015; directoarea clinicilor de avorturi Planned Parenthood, Cecile Richards, a fost și ea premiată. De asemenea, Smith nu este singurul critic-surpriză al acestor decizii; una dintre cele mai cunoscute feministe a declarat celor de la BBC: „cred că misoginismul joacă un rol foarte mare în tot ceea ce s-a întâmplat: ideea că un bărbat care face toate aceste transformări pentru a deveni femeie va fi o mai bună femeie decât o persoană care s-a născut fiind femeie.”

sursa: Ştiri pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php