Benjamin Netanyahu: Palestinienii, vinovaţi de Holocaust. Germania îl contrazice

0 283

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut o declarație uimitoare: „Hitler nu voia să-i extermine pe evrei, ci dorea doar să îi expulzeze din Europa”. Netanyahu a pretins că ideea Holocaustului ar fi venit de la muftiul Ierusalimului din anii 40. După ce inclusiv Germania a reacţionat şi a precizat că este singura responsabilă pentru imensa tragedie a evreilor, premierul israelian a revenit asupra propriei declaraţii.

„Hitler nu dorea, la acea vreme, să îi extermine pe evrei, voia să îi expulzeze. Dar Haj Amin al-Husseini a mers la Hitler şi a spus: „Dacă îi expulzezi vor veni aici (în Palestina, n.r.)”. „Şi ce să fac cu ei?”, a întrebat el (Hitler, n.r.). El i-a spus: „Arde-i!””, a spus Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Interpretarea foarte personală pe care premierul Benjamin Netanyahu o dă Holocaustului a provocat reacţii atât în Israel, cât şi în teritoriile palestiniene.

Acum spune că Hitler nu este responsabil, această poveste pe care ne-o prezintă nouă şi evreilor din întreaga lume foloseşte în mod greşit faptele pentru a ne răni pe noi şi postura noastră în acest mod foarte josnic”, a declarat Mahmud Abbas, preşedintele palestinian.

„Nu există nicio legătură între ideile mufitului şi cele ale lui Hitler. Hitler era obsedat de ideea că evreii sunt un pericol pentru Germania, Europa şi pentru întreaga lume şi că trebuie să scape de ei”, consideră Dina Porat, istoric.

Cancelaria de la Berlin a emis o declaraţie în care precizează că Germania a fost responsabilă de Holocaust, nu muftiul Ierusalimului.

Acest lucru este predat în şcolile din Germania cu un motiv, pentru că nu trebuie uitat. Nu văd niciun motiv pentru care să ne schimbăm perspectiva asupra istoriei. Ştim că responsabilitatea pentru această crimă împotriva umanităţii aparţine Germaniei şi doar ei”, a scris publicația israeliană Haaretz, citând o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Angelei Merkel. În cele din urmă, Benjamin Netanyahu şi-a nuanţat declaraţia.

Este absurd! Nu am avut nicio intenţie să-l absolv pe Hitler de responsabilitatea pentru distrugerea diabolică a evreilor din Europa”, a revenit Benjamin Netanyahu.

sursa: Digi24

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php