NATO se contrează în declarații cu Rusia. Declarația care pune planeta pe gânduri:

0 359
NATO si Rusia se poarta de parca ar cauta motivul care sa justifice apasarea pe butonul de declansare a unui al treilea Razboi Mondial. O incursiune in spatiul aerian al Turciei a unui avion militar care apartine Rusiei este acum un subiect fierbinte de la care se poate declansa o actiune catastrofala.
NATO sustine ca aceasta incursiune nu este un accident, asta dupa ce Rusia a explicat ca totul a fost din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Moscova a fost atentionata de Ankara privind pericolul pe care il presupune o astfel de violare a spatiului aerian.
Secretarul britanic al Apararii, Michael Fallon, spera ca nu ne apropiem de un al Treilea Razboi Mondial, scrie evz.ro. Pe de cealalta parte, ministrul rus al Apararii, Serghei Lavrov, spune ca incursiunea a fost accident si ca a durat cateva secunde, noteaza reporterul.ro.
Moscova a declarat ca baza aeriana siriana, de pe care avioanele rusesti pleaca in misiune, este localizata la 29 de kilometri de granita cu Turcia si ca avionul a trebuit sa se apropie de granita turca din cauza conditiilor meteo nefavorabile.
„Incidentul a fost rezultatul unor condtii de vreme nefavorabile in zona, asa ca nu e cazul sa cautam nicio teorie conspirationala in spatele acestui incident”, a declarat Lavrov.
Totusi, secretarul general al NATO, Stoltenberg, spune ca nu a fost un accident.
“A fost o violare serioasa, care a durat mult timp. Chiar sper ca nu ne apropiem de un al Treilea Razboi Mondial”, a declarant Jens Stoltenberg.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php