Manifestație Ku Klux Klan în Statele Unite ale Americii. Steagul confederat a fost înălțat pe catarg

0 592

Zeci de membri ai Ku Klux Klan au manifestat sambata in fata Adunarii Generale din statul american South Carolina, pentru a protesta fata de retragerea drapelului confederat controversat, fiind intampinati de contramanifestanti.

Numeroși politiști au fost mobilizati in Columbia, capitala statului, si cu exceptia catorva ciocniri nu s-au inregistrat violente majore, potrivit presei locale, relateaza AFP.

Membrii Ku Klux Klan, organizatie care militeaza pentru suprematia albilor, au arborat drapele confederate in fata Parlamentului local, precizeaza publicatia locala The State. Unii protestatari au afisat de asemenea un drapel cu svastica.

Potrivit publicatiei citate, membrii Ku Klux Klan nu au tinut discursuri, dar au scandat sloganuri impotriva contramanifestantilor. Cele doua grupuri s-au insultat reciproc si au aruncat cu sticle de apa.

Dupa miting, in timp ce membrii KKK se indreptau spre o parcare supravegheata de politie, contramanifestantii i-au urmarit si au izbucnit o serie de confruntari.

Aproximativ o suta de membri ai unui grup numit “Black Educators for Justice” s-au adunat in fata Adunarii Generale cu drapele confederate, ceea ce a generat confruntari verbale, insa politia a intervenit rapid pentru a desparti cele doua grupuri.

Parlamentul statului South Carolina a retras la 10 iulie drapelul confederat, in urma uciderii a noua afroamericani de catre un partizan al suprematiei albilor, la o biserica din orasul Charleston, in iunie.

Emblema soldatilor din Sud in timpul Razboiului de Secesiune, drapelul confederat este un simbol al rasismului pentru multi americani.

Autorul masacrului de la Charleston, Dylann Roof, in varsta de 21 de ani, si-a motivat crima prin ura fata de negri. El a fost inculpat pengtru asasinat, iar procesul sau urmeaza sa se desfasoare anul viitor.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php