Copii creștini, omorâți în timpul bombardării unei biserici din Mosul

0 339

Nici n-ai putea să crezi cât de multe beneficii au copiii de astăzi! Acestea, doar pe hârtie şi în actele oficiale ale instituţiilor occidentale. Pentru că, printre  lacrimi şi suferinţă, copiii creştini din Siria, dar şi din Irak, se pregătesc să-şi părăsească locuințele din pricina ameninţării „Islam sau moarte!” – mulți dintre ei fiind uciși pentru singura lor „vină” de a purta în suflete credința creștină.

In lumea noastră, copilăria este echivalentul fericirii. Toate organizaţiile lumii strigă: protejăm copiii! Convenţia asupra Drepturilor Copilului, adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, enumeră dreptul la viaţă, dreptul la educaţie, dreptul relaţiilor personale directe cu părinţii, dreptul de a beneficia de asistenţă socială şi de asigurări sociale, dreptul la protecţie împotriva oricărei forme de exploatare, dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate şi de a beneficia de serviciile medicale gratuite, dreptul de a fi protejat împotriva oricăror forme de violență, neglijență, abuz sau rele tratamente… Nici n-ai putea să crezi cât de multe beneficii au copiii de astăzi! Acestea, doar pe hârtie şi în actele oficiale ale instituţiilor occidentale. Pentru că, printre  lacrimi şi suferinţă, copiii creştini din Siria, dar şi din Irak, se pregătesc să-şi părăsească locuințele din pricina ameninţării „Islam sau moarte!” – mulți dintre ei fiind uciși pentru singura lor „vină” de a purta în suflete credința creștină.

Conform statisticilor Organizaţiei Naţiunilor Unite, milioane de copii din Orientul Mijlociu suferă din cauza „primăverii arabe” și a afirmării Califatului Islamic. Acelaşi raport oficial scoate în evidenţă faptul că, în taberele din Kurdistan, unde sunt refugiaţi creştinii din Bagdad şi Mosul, există aproximativ 190.000 de copii aflaţi în imposibilitatea de a merge la școală. În Siria, cifra atinge 3.000.000 de copii care au fost nevoiți să abandoneze educația, din cauza războiului civil din această țară.

Cifre și statistici sociologice. Realitatea care-i? Duminică, 12 iulie 2015, cel puțin patru copii creștini au murit, atunci când jihadiștii au bombardat o biserică creștină chaldeeană din Mosul, așa cum raportează BBC Midle East.

Vina lor? Erau la biserică, așa cum ar trebui să fie și copiii noștri, duminica! Dacă erau la joacă, astăzi se bucurau în familiile lor. Patru prunci ar trebui să ne facă să medităm mai mult la starea noastră, de creștini occidentali. Să ne îndemne să ne rugăm pentru frații creștini din Siria și din Irak, pentru „pacea lumii”, așa cum glăsuiește textul liturgic.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php