Bombă amplasată într-o biserică din Egipt

0 316

Lângă principalul pilon de susținere a bisericii a fost plasată o bombă de mare calibru, bombă ce fusese programată să explodeze în dimineața următoare, când poporul se aduna la Liturghie. 

Drama creștinilor din Egipt care aparțin de Patriarhia Alexandriei și a toată Africa, dar și Bisericii Copte se accentuează de la zi la zi. Deși autoritățile egiptene, după revolta din piața Tahir, ce a avut loc în anul 2013, garantează dreptul la adunare a comunității creștine, grupările fidele Frăției Islamice se manifestă din ce în ce mai evident.

La sfârșit de iunie 2015, așa cum raportează jurnalistul sirian Raymond Ibrahim, biserica închinată Maicii Domnului din localitatea Helwan a fost martora unui eveniment care avea să schimbe destinul întregii comunități creștine din oraș.

Lângă principalul pilon de susținere a bisericii a fost plasată o bombă de mare calibru, bombă ce fusese programată să explodeze în dimineața următoare, când poporul se aduna la Liturghie. Din rânduiala lui Dumnezeu, bomba a fost descoperită la timp – autoritățile guvernamentale reușind să o dezamorseze.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php