Israel: ”Biserica Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor”, incendiată de extremiști evrei

3 410

Incendierea ”Bisericii Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor” este doar ultimul dintr-o serie mai lungă de atacuri impotriva lacaselor de cult comise de extremistii evrei

Unul dintre cele mai sacre locuri, vizitate an de an de mii de pelerini creștini, a fost incendiat de extremiștii evrei. ”Biserica Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor”, situata în orășelul israelian Tabgha, pe malul Mării Galileii, a fost profanată de ultranaționaliști israelieni care au scris pe ziduri împotriva celor care ”cred în falși Dumnezei”.
Conform Huffington Post, criminalii au dat foc porții de lemn a bisericii în jurul orei 4 dimineața, iar flăcările s-au extins cu rapiditate asupra restului clădirii. Cel puțin două persoane au fost intoxicate cu fum.
Considerată patrimoniu al umanității, Biserica este ridicată pe locul unde se spune că Iisus a făcut un miracol, hrănind 5.000 de oameni cu cinci pâini și doi pești. Loc tradițional de pelerinaj, biserica a fost construită în secolul V și este în grija Ordinului Benedictin.
Un vers dintr-o rugăciune evreiască denunțând credința ”în falși Dumnezei” a fost scris cu spray roșu pe pereții bisericii, fapt ce sugerează că extremiști evrei ar fi responsabili de provocarea incendiului.
Pompierii au precizat că ancheta preliminară arată in mod clar că focul a fost provocat deliberat.
Asociația ”Rabinii pentru drepturile omului” a afirmat că din 2009 au avut loc 43 de atacuri asupra unor cimitire, biserici, moschei și mănăstiri în Israel și în teritoriile ocupate Cisiordania și Ierusalimul de Est.
sursa: ActiveNews
3 Comments
 1. calin eugen says

  De necrezut.Si ei vor sa fie respectati in toata lumea…

 2. Monah Teodot says

  Jidani antihristi, asa au fost majoritatea lor dintotdeauna.
  Ia sa dam si noi foc la o sinagoga in Bucuresti , sa vezi ce scandal ar iesi. Arde-i-ar focul gheenei de fii ai diavolului. Am fost acolo. Este pastrata piatra pe care a facut Hristos minunea si miroase f. Frumos.

 3. ionut moraru says

  Pe principiul hotul striga „prinde hotul”, cei mai rasisti din lume, jidanii ne fac noua in Europa si in toata lumea legi antirasiste care specifica doar ca nu te poti atinge de nici un jidan macar cu o floare, in timp ce el iti poate da foc la biserica. Sinagogile din Bucuresti sunt pazite de dube SRI platite din banii nostri sa-i apere pe unii care ne dau in cap zilnic. Vezi legea antilegionara, care din punctul meu de vedere nu ar trebui bagata in seama de nimeni. Revenind biserica a fost incendiata tocmai ptr ca pastra acea piatra pe care s-a facut miracolul. Cazul nu este unic. Petru a demonstra ca ei, perciunatii sunt cea mai veche civilizatie bombardeaza prin slugile lor toate site-urile arheologice din Irak si Siria

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php