Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a RESPINS în unanimitate proiectul parteneriatelor civile

0 358

În şedinţa de azi, 12 mai, toţi cei 14 deputaţi prezenţi la şedinţa comisiei au votat împotriva acestui proiect și a decis să recomande Camerei Deputaților respingerea acestui proiect.

image_125667982884349400_1

Proiectul urmează să fie discutat în Camera Deputaților, cameră decizională. De-obicei, un proiect cu recomandare negativă din partea Comisiei Juridice nu este adoptat de deputați.

Proiectul fusese avizat negativ de către Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi și de Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.

Singurul aviz pozitiv a fost primit din partea Comisiei pentru pentru muncă şi protecţie socială.

Proiectul de lege nr.340/2015 a fost înregistrat la 01 aprilie 2015 şi prevede recunoaşterea parteneriatelor civile, indiferent de sex. Cu alte cuvinte, parteneriatul doreşte acordarea de drepturi pentru persoanele care trăiesc în concubinaj, care ar fi asimilat astfel, căsătoriei civile.
Oponenţii proiectului susţin că nu este altceva decât o încercare mascată de recunoaştere a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.
Deputații au respins acest proiect și anul trecut.
sursa: ActiveNews

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php