În Georgia au debarcat blindatele americane

0 395

În portul georgian Batumi a ajuns un lot de tehnică militară din SUA care va participa la exercițiile comune americano-georgiene programate pentru 11-15 mai 2015, transmite Georgia Online.

 (Foto: trend.az)

Cele 14 unități Bradley debarcate la Batumi, precum și câteva maşini de logistică vor fi transportate pe calea ferată la baza militară din Vaziani (localitate la est de Tbilisi).

La exercițiile comune vor lua parte aproximativ 600 de militari. Din partea americană va participa o companie mecanizată din cadrul Brigăzii 1 a Diviziei a 3-a de Infanterie, care face parte din forțele de reacţie rapida ale NATO. Pe lângă acestea, în exerciţii va fi implicată o companie de infanterie din cadrul Brigăzii 173 Aeropurtate.

Partea georgiană va fi reprezentată de compania „Alpha” a Batalionului 12 din Brigada 1-a a Armatei Georgiene, precum şi prima companie mecanizată a Batalionul 42 din Brigada a 4-a Mecanizată și un pluton de poliție militară.

În ianuarie 2015, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat planurile Alianței de a stabili posturi de comandă și forțe de reacție rapidă în șase țări din Europa de Est – Estonia, Letonia, Lituania, România, Polonia și Bulgaria. Aceste centre de comandă vor deveni noduri de legătura dintre armatele naţionale si forţele NATO.

via Deschide.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php