Biserica Ortodoxă din Grecia îşi vinde proprietăţile, pentru a salva ţara de faliment

4 1.389

Arhiepiscopul Ieronim al Greciei (foto) a declarat ca este dispus sa ajute tara, atâta timp cât banii pe care Biserica ii ofera vor merge strict catre plata datoriei nationale. Primul Ministru al Greciei, Tsipras, i-a mulțumit, ulterior, Arhiepiscopului.

Biserica Greaca s-a arătat dispusă să îşi ofere proprietăţile, pentru ca datoria ţării să fie redusa.

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al Intregii Grecii a facut aceasta afirmatie, pentru televiziunea greceasca. Intr-un interviu, acesta a specificat: “daca Statul va vrea sa coopereze, noi suntem aici”. El s-a aratat dispus sa vanda proprietatile Bisericii, daca este cazul, dar strict pentru obiectivul amintit mai sus.

Tsipras a menționat, ulterior, într-o scrisoare, că acest gest demonstrează că Biserica ia seama la nevoile oamenilor și răspunde la cerințele societății.

sursa: NapocaNews

4 Comments
  1. Ana Sofroni says

    Biserica Ortodoxă Greacă întinde mână de ajutor Statului – o faptă mai creştinească în situaţia actuală a poporului grec, nici că ne putem imagina. După cum se vede, Credinţa Ortodoxă aici e la înălţimea cuvenită. Să dea Domnul ca toţi ortodocşii, din toată lumea, să dovedească prin faptă că urmează Învăţătura lui Hristos.

  2. […] sursa […]

  3. gabi says

    Biserica orthodoxa are proprietati? Parca Isus nu propavaduia acest aspect capitalist. La urma urmei cashcavalul E gras si prostimea tot mai pune botul the same

  4. toma necredinciosul says

    Si biserica ortodoxa greaca de unde are proprietatile?pt cine nu cunoaste istoria bisericii ortodoxe grecesti,acest articol e ca o alifie pe rana insa,pt cunoscatori,stim cum a aservit biserica si preotii guvernele anterioare,cum au adus voturi pt a castiga proprietati care sunt de fapt parte din grecia si aici ne referim de la insule pana la vapoare si altele si altele…acum scot la vanzare totul pentru ca guvernul a inceput sa impoziteze biserica!!!asta e adevaratul motiv pt care ajuta fetele bisericesti statul!sa scape de cheltuieli,de impozite.deci preotii nici in prag de colaps nu se dezmint,ei nu vor sa plateasca un sfantz din propriul buzunar!vand ce-i al bisericii!de ce nu-si vand casele lor de vacanta de pe cele mai insorite plaje ale greciei,mikonos,santorini,tharsos….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php