Preşedintele estonian a numit „idioţii utili” ai lui Putin din UE

0 270

Țări precum Grecia, Italia, Ungaria și Cipru, care fac apeluri pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Moscovei sunt „idioții utili” ai lui Vladimir Putin în Uniunea Europeană, a declarat președintele estonian Toomas Hendrik Ilves, într-un interviu cu The Times.

Potrivit lui Ilves, liderii unor state pecum Grecia, Italia, Ungaria și Cipru încalcă unitatea UE cu apelurile lor pro-ruse.

Președintele estonian consideră că ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei ar trebui să nu fie sunt asociata cu încetarea focului în Ucraina, ci cu o schimbare radicală a politicii lui Vladimir Putin.

„Evident, el poate opri razboiul, sa nu se mai traga in civilii din Ucriana, dar el ramane încă acolo, ocupa parte din regiune”, – a spus președintele estonian.

De asemenea, Ilves a mai spus că orice atac rusesc, inclusiv unul informatic, asupra țărilor baltice trebuie să aiba ca răspuns „o actiune militară pe scară largă a NATO”.

„Dacă veti scoate din functiune uzinele de electricitate, care este diferența fata de o lovitura cu rachete? – se întreaba liderul estonian. – Scoaterea din functiune a unei tari este dificil de facut, dar nu imposibil. Și dacă ei o fac, de ce sa nu putem apela la articolu 5?” (din Carta NATO – un atac asupra unui membru al aliante este tratat ca un atac asupra întregii alianțe).

sursa: Pagina de Rusia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php