Nicolae Timofti: Securitatea Republicii Moldova, în pericol. Ar fi trebuit să ne apropiem mai mult de NATO

0 281

Preşedintele Nicolae Timofti a declarat că actualele condiţii pun securitatea statului moldovean în pericol și că Republica Moldova ar fi trebuit să se apropie mai mult de NATO. Liderul de la Chișinău a subliniat, totodată, că moldovenii doresc relaţii bune cu Rusia.

Întrebat, într-un interviu acordat Moldova1, la împlinirea a trei ani de mandat, dacă este nevoie de o reformă a armatei, preşedintele Nicolae Timofti a declarat: „Foarte mult, e necesară şi se lucrează (…) Trăim în alte vremuri, alte condiţii care ne pun securitatea noastră, a statului, în mare pericol”.

„Atunci când a fost cazul (anii ’90 – n.r.) trebuia să luăm decizia referitor la colaborarea cu NATO în acţiuni de pacificare. În aspectul securităţii militare, ar fi trebuit să ne apropiem mai mult de NATO, dacă pe teritoriul nostru se afla o armată străină care nu ne-a dorit binele şi au susţinut separatismul în Republica Moldova”, a afirmat Nicolae Tomofti, potrivit Mediafax.

El a subliniat că Republica Moldova n-a întreprins niciodată „nimic rău împotriva Rusiei şi nici nu o să întreprindă”.

„Noi cu vecinii noştri am trăit foarte bine, şi cu Români, şi cu Ucraina. Dar situaţia care s-a creat astăzi ne impune să gândim şi altfel (…) Cu atât mai mult cu Rusia, că e şi mai departe de hotarele noastre, dar noi întotdeauna am apreciat relaţiile noastre bune, prieteneşti cu Rusia. Am dorit ca aceste relaţii să fie păstrate, să le dezvoltăm, aşa am vorbit şi cu domnul Putin”, a spus Timofti.

„Eu nu văd necesitatea ca noi să ne aflăm în confruntare sau în relaţii rele cu Rusia. Dimpotrivă, noi doar n-am stabilit embargouri, n-am făcut rău, n-am adus pagube Rusiei cu acţiunile noastre (…) Noi mergem spre apropiere, noi dorim această relaţie cu Rusia”, a mai spus preşedintele Republicii Moldova.

 sursa: Digi24

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php