Dovada ca Rusia ar putea intr-adevar sta in spatele miscarilor extremiste maghiare din Romania

1 405

Modul in care Romania se comporta cu minoritatile a fost dat ca un exemplu pozitiv in toata lumea, iar multe dintre drepturile de astazi ale minoritatilor se datoreaza in mare masura si faptului ca tara noastra a hotarat sa fie „mai catolica decat papa” si sa se conformeze unor directive sau recomandari ale Uniunii Europene sau ale altor institutii recunoscute la nivel european si mondial ca aparatoare ale drepturilor si libertatilor omului.

Dovada ca rusii stau in spatele miscarilor extremiste maghiare din Romania

Cu alte cuvinte, multe dintre drepturile minoritatilor din Romania, inclusiv cele ale minoritarilor extremisti maghiari, se datoreaza si Uniunii Europene. Nu intentionam acum sa facem nici propaganda pro dar nici contra Uniunii Europene. Este o realitate insa ca pentru cetatenii romani integrarea in UE nu a adus chiar numai lapte si miere asa cum era ea prezentata de catre politicieni si mass media romaneasca inainte de momentul integrarii din anul 2007.

Uniunea Europeana se anunta a fi o Europa unita, o Europa infratita, un spatiu comunitar in care granitele, nationalitatea sau limba sa nu mai conteze atat de mult. Daca granitele nu ar mai fi contat, atunci nu mai exista nici un motiv pentru care sa-ti fie frica de tara vecina, sa-ti fie frica de faptul ca aceasta va actiona subversiv cu scopul destabilizarii sau destramarii tarii tale.

Dovada ca rusii stau in spatele miscarilor extremiste maghiare din Romania

Si totusi acest lucru s-a intamplat: este vorba de Ungaria, cunoscuta si sub numele de „copilul bolnav al Europei”, o tara care dupa niste voci europene este cu trupul in Europa si cu sufletul in Asia, prin urmare fiind un accident nefericit care s-a abatut asupra Europei Centrale si de Est.

Priviti imaginea de mai sus! Individul „nezambaret” din imagine se numeste  Levente Gergelyfi Borbely si tine in mana un carton pe care este scris „Libertate pentru Tinutul Secuiesc” atat in caractere latine cat si in asa zisa „scriere secuiasca”. Dar mai scrie inca ceva, un amanunt care ne arata ca Rusia sponsorizeaza aceste organizatii extremiste maghiare: este vorba de inscriptia „EU=Oppression”, adica Uniunea Europeana inseamna opresiune/asuprire.

Dovada ca Rusia ar putea intr-advear sta in spatele miscarilor extremiste maghiare din Romania

Am fost curiosi sa vedem care este legatura dintre mitingul de la Istanbul pentru sustinerea autonomiei asa zisului tinut al secuilor si gruparile extremiste maghiare din Romania sau din Ungaria. Am fost mirati sa descoperim ca pe langa popularizarea mesajului „Libertate pentru Tinutul Secuiesc”, extremistii maghiari fac propaganda si impotriva Uniunii Europene.

Pai atunci ar trebui sa renunte si la drepturile pe care le-au castigat in Romania datorita directivelor si recomandarilor Uniunii Europene. Sau cumva este de fapt propaganda rusa cea care i-a impins de la spate atat in revendicarea autonomiei cat si imptriva UE?

Dovada ca Rusia ar putea intr-advear sta in spatele miscarilor extremiste maghiare din Romania

In mai multe articole din presa turca, Levente Gergelyfi Borbely este numit „nepotul lui Attila plecat la drum spre Mongolia pentru Tinutul Secuiesc( Sekelistan)”. Borbely s-a recomandat jurnalistilor turci ca fiind atat el, cat si toti secuii, descendenti ai marelui imperiu al hunilor si ai lui Attila, iar scopul calatoriei sale este acela de a ajunge intr-un final in Mongolia, ca intr-un fel de pelerinaj in tara de unde isi au originea ungurii.

„Secuii sunt in numar de 700.000 in Romania, si in general in Europa intr-un numar de aproximativ 900.000. Noi suntem descendentii lui Attlia Hunul. Folosim simboluri asemanatoare cu vechiul alfabet Göktürk”, le-a spus Levente Gergelyfi Borbely jurnalistilor turci

„Scopul meu este acela de a face cunoscut Tinutul Secuiesc (Sekelistan) celor care nu stiu de el. Tara mea se afla de la ultimul război mondial de 94 ani  sub ocupatie romaneasca”., a mai spus Levente Gergelyfi Borbely

Vreau sa ajung in Mongolia. Deoarece Mongolia este un simbol. Acum 2200 de ani, a fost primul nostru stat, am avut atunci Imperiul Hun. Trebuie sa ajung acasă.”, a adaugat Levente Gergelyfi Borbely

 

Sekelistan, sursa imagine: www.facebook.com/ulkuhilal.kacar/photos

Levente Gergelyfi Borbely are si un blog hunyol.wordpress.com unde isi expune acelasi gen de propaganda indreptata impotriva Romaniei si Uniunii Europene. Ceea ce este foarte curios e faptul ca in caricatura sa Romania este reprezntata fix asa cum este reprezentata cam in aceeasi perioada si de catre presa din Rusia, ca o caracatita „expansionista”.

Levente Gergelyfi Borbely are si un blog hunyol.wordpress.com unde isi expune acelasi gen de propaganda indreptata impotriva Romaniei si Uniunii Europene., sursa imagine: hunyol.wordpress.com

Intr-o alta reprezentare grafica stangace, harta Romaniei este aruncata la cosul de gunoi iar sub aceasta imagine este scris „Sa pastram planeta noastra curata!”. Oare asemenea lucruri chiar nu sunt vazute si constatate de catre CNCD?

Intr-o alta reprezentare grafica stangace, harta Romaniei este aruncata la cosul de gunoi iar sub aceasta imagine este scris "Sa pastram planeta noastra curata!". Oare asemenea lucruri chiar nu sunt vazute si constatate de catre CNCD?, sursa imagine:  hunyol.wordpress.com

Sursa / Note:

[1] sondevir.com

[2] hunyol.wordpress.com

1 Comment
  1. George says

    Ar fi o idee sa plece toti maghiarii in Mongolia! Macar am avea pace in tara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php