Instanţa supremă: Adrian Duicu a fost în incompatibilitate

0 345

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a participat la adoptarea în CJ a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a două imobile către o firmă în care era asociat, a decis,marti, instanţa supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), respingând acţiunea lui Duicu.

Altfel spus, instanţa supremă a dat câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Integritate, stabilind că Adrian Duicu s-a aflat în incompatibilitate.

În 21 mai 2013, Curtea de Apel Craiova a anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. Decizia nu a fost irevocabilă şi a fost contestată de inspectorii de integritate la instanţa supremă.

ANI a constatat, în urma evaluării începute în 16 decembrie 2011, că Ioan Adrian Duicu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi la acea dată, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 28 octombrie 2008 prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat în cadrul firmei.

sursa: Digi24

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php