Sindicaliştii din administraţia publică declanşează greva de avertisment şi sunt pregătiţi să iasă în stradă

0 431

Sindicaliştii din administraţia publică sunt sătui să fie batjocoriţi de către guvernanţi. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) organizează în data de 20 februarie 2015, în intervalul orar 10-10,30, greva de avertisment cu întreruperea programului în instituţiile din administraţia public locală (primării şi consilii judeţene) ca urmarea afaptului că niciuna dintre solicitările sindicaliştilor nu au fost soluţionate favorabil de către Guvernul Ponta.

Printre acestea se numără liberalizarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia public locală, în limita bugetelor locale aprobate, respectiv creşteri salariale pentru salariaţii din administraţia publică locală sau aplicarea legii privind salarizarea unică a personalului plătit din fonduri publice.

În 2015 salariile funcţionarilor au fost îngheţate şi a fost interzisă acordarea tichetelor de masă cadou şi a voucherelor de vacanţă, a premiilor, primelor sau bonificaţiilor în condiţiile în care salariile au crescut pentru aproate toate categoriile din sectorul bugetar.

“Cele două revendicări au fost trimise din decembrie 2014 Guvernului şi ministerelor de resort. Nu s-au obosit nici măcar să trimită un răspuns în termen de 30 de zile. Este un semnal de alarmă înainte de a merge mai departe cu conflictul de muncă, care ar putea însemna declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.”, a spus Morar Gheorghe, prim-vicepreşedintele Federaţiei.

Ministerul Muncii nici măcar nu a respectat legislaţia în vigoare ca îi obligă la declanşarea unei proceduri de conciliere cu sindicatele în asemenea cazuri.

Pentru ca veniturile sindicaliştilor să revină la nivelul celor din ianuarie 2010, este necesară o creştere salarială de 40%, care ar putea fi realizată în etape.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php