Pentru a îi face pe plac lui Putin, Ungaria înfiinţează ”Piaţa Moscova” în Budapesta. Ungurii se întorc de unde au plecat: Asia

0 518

Pentru a îi face pe plac lui Putin, Ungaria înfiinţează ”Piaţa Moscova” în Budapesta. Oraşul Budapesta urmează să identifice şi să numească un scuar din oraş Piaţa Moscova, a declarat sâmbătă primarul capitalei Ungariei Istvan Tarlos, în contextul în care puterea este criticată în ţară şi străinătate că este prea apropiată de Rusia, în criza din Ucraina, relatează MTI.

Tarlos a respins astfel o iniţiativă a liderului socialist Csaba Horvath, care a propus vineri ca Piaţa Szell Kalman să revină la numele ei anterior, şi anume Piaţa Moscova.

El a declarat că, înainte să prezinte o propunere “definitivă” cu privire la amplasarea Pieţei Moscova, va aştepta vizita primarului capitalei ruseşti în capitala ungurească, programată peste câteva luni.

Primarul a adăugat că, în timpul acelei vizite, plănuieşte să propună ca un bulevard din Moscova să poarte numele Budapesta. Horvath a apreciat vineri că ar fi mai potrivit ca piaţa din Pesta, care se află în prezent în reconstrucţie, să fie numită Moscova.

“Datorăm acest lucru memoriei celor 80.000 de soldaţi sovietici care au plătit cu viaţa eliberarea Budapestei de sub asediul nazist, în al Doilea Război Mondial”, a declarat socialisttul vineri, la marcarea a 70 de ani de la eliberarea capitalei Ungariei de către Armata Roşie.

Tarlos i-a criticat dur vineri pe socialişti, îndemnându-i să se gândească mai degrabă la o modalitate prin care să împace îngrijorările faţă de militarii ruşi care au murit la Budapesta în urmă cu 70 de ani cu aversiunea pe care o au faţă de viitoarea vizită în Ungaria a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Schimbul de replici între politicienii din capitala ungară a avut loc pe fondul îngrijorărilor exprimate de comunitatea internaţională înainte de intrarea în vigoare a armistiţiul semnat joi la Minsk între Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei. Moscova este acuzată de către ucraineni şi Occident că susţine insurgenţii cu armament şi oameni, dar neagă acest lucru.Ungurii se întorc de unde au plecat: Asia.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php