Vedere din Harghita şi Covasna: Peste tot se vând hărţi, vase, tricouri cu Ungaria Mare. Românii de aici sunt trataţi ca STRĂINI şi presaţi să plece

2 621

Problemele pe care le întâmpină românii din Harghita şi Covasna nu mai sunt de mult timp o noutate. Nu există lună în care să nu aflăm de un abuz al autorităţilor locale, de origine maghiară, împotriva simbolurilor naţionale sau a românilor din zonă.

Vedere din Harghita şi Covasna: Peste tot se vând hărţi, vase, tricouri cu Ungaria Mare. Românii de aici sunt trataţi ca STRĂINI şi presaţi să plece

Imagine devine de-a dreptul terifiantă în momentul în care un român vizitează aceste două judeţe şi constată realitatea. O astfel de realitate a trăit pe pielea lui şi istoricul Ioan Scurtu, Preşedintele Secţiei de Ştiinţe Istorice a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Am fost recent în cele două judeţe şi am avut senzaţia că mă aflu în Ungaria. Presa, televiziunea, radioul, cărţile din librării, toate făceau propagangă revizionistă ungurească. Nu numai în magazine, dar şi la chioşcurile de pe trotuar, se vând hărţi, vase, tricouri cu Ungaria Mare, în care Transilvania este parte a acesteia. Românii de aici sunt trataţi ca străini şi presaţi să plece cât mai repede şi cât mai departe. În acest timp, oficialităţile de la Bucureşti dau asigurări românilor că totul este în regulă, să nu se îngrijoreze, deoarece totul nu este decât o propagandă a “extremiştilor români” „, a spus Ioan Scurtu în Cotidianul.

sursa: ActiveNews

2 Comments
  1. Liviu says

    Afara cu ungurii din Romania!Cu cei din Ungaria nu am nimic,dar cu ‘bozgorii”de la noi nu ii pot suporta!Pentru cultura lor generala se afla pe pamantul Romaniei si inca ceva pt.ei bine de tinut minte tochitura moldoveneasca se mananca cu mamaliguta;)

  2. mosu says

    ii de mirare?
    politicul si sefi de servicii au fost si sunt promovati in functii ,tinand cont de gradul de coruptibilitate si a urii fata de natia romana.astia sunt mai mari dusmani ai Romaniei decat ungurii si rusii.acesti reprezentanti -cred -sunt in slujba altor entitati,de aici -dezastrul in care a fost bagata Romania-lipsa in gestiunea tarii a mii de miliarde de euro si 4 milioane de refugiati.acesti romani din Har-Cov au fost supusi sicanelor de catre bandele de unguro-secuiesti,cand au cerut ajutor autoritatilor-autoritatile,in general compuse din alogeni si santajabili i-au denuntat la cei care efectuau genocidul.
    in aceasta cauza atunci cand s-a incercat dezmembrarea Romaniei-in martie 90,romanii scandau-ilic nu uita romania-i si tara ta.blestem asupra desfacatorilor de tara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php