Procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventivă a judecătorului CCR Toni Greblă

0 310

Procurorii DNA au cerut, marţi, aviz de la Senat pentru arestarea preventivă şi trimiterea în judecată a judecătorului CCR Toni Greblă, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Solicitarea a ajuns la procurorul general Tiberiu Niță care va sesiza Biroul Permanent al Senatului.

Judecătorul Toni Greblă a declarat pentru B1 TV că nu crede că era nevoie de o asemenea solicitare din partea DNA.

”Am să văd și eu dosarul cauzei. În cursul săptămânii viitoare avocatul meu poate să-l vadă. Ceea ce mi s-a impus a fost în parte demontat. Vom vedea în continuare. Nu îmi dau seama dacă era nevoie de solicitarea arestării pentru asemenea învinuiri”, a declarat Toni Greblă.

”Știrea am aflat-o de la dumneavoastră. Mă voi prezenta la Senat și voi acționa în consecință”, a completat judecătorul CCR.

Judecătorul CCR Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite. Acuzaţiile i-au fost aduse la cunoştinţă în 22 ianuarie, când a fost dus de anchetatori cu mandat la DNA.

Toni Greblă a intrat în concediu de odihnă din 27 ianuarie, după ce cazul său a fost discutat la Curtea Constituţională.

Preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Augustin Zegrean, a declarat, că Toni Greblă nu doreşte să îşi dea demisia deoarece acuzaţiile care i-au fost aduse în spaţiul public nu sunt adevărate.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi omul de afaceri Ion Bîrcină, finul lui Toni Greblă şi administratorul mai multor firme, deputaţii PSD Iulian Iancu şi Lucian Şova – membru în Consilul Naţional al PSD, respectiv vicepreşedinte al PSD Bacău -, Horia Hăhăianu, director la Transelectrica, omul de afaceri din Moldova Victor Dolghi şi generalul în rezervă Constantin Bartolomeu Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române -1880.

sursa: Ziarul Puterea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php