Klaus Iohannis a participat la o liturghie oficiată la Patriarhia Română

0 332

Președintele Klaus Iohannis a fost invitat vineri la Patriarhia Română, pentru a participa la liturghia dedicată sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi. După acest moment, şeful statului a avut o întâlnire de aproximativ trei ore cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Klaus Iohannis a participat la o liturghie oficiată la Patriarhia Română

Cu această ocazie, Patriarhul Daniel i-a mulțumit preşedintelui pentru prezență.

“Lumea știe că președintele României este un creștin practicant, și asta nu de când a devenit președinte, ci dintotdeauna. Ne bucurăm că arătați poporului importanța rugăciunii. (…) Sărbătoarea aceasta ne ajută pe toți care avem responsabilități în conducere să îndemnăm pe oameni la conlucrare, la comuniune”, a spus Patriarhul Daniel.

“La invitația Patriarhului Daniel, am participat în această dimineață la liturghia prilejuită de sărbătorirea, în calendarul ortodox, a trei mari trăitori și părinți ai creștinismului: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Așa cum am anunțat încă de la începutul mandatului meu, voi vizita, treptat, cultele legal reprezentate în România, transmițându-le tuturor un mesaj de încurajare în slujirea oamenilor și în construcția unei societăți solidare și tolerante”, a scris Iohannis pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a fost însoțit la Patriarhie de consilierii prezidențiali Sergiu Nistor și Andrei Muraru.

Sfinții Trei Ierarhi au trăit în secolul al IV-lea și sunt consemnați în istoria Bisericii ca ocrotitori ai învățământului teologic și apărători ai dreptei credințe cu privire la dogma Sfintei Treimi.

sursa: Ziarul Puterea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php