Cel mai important pas pentru a obține alternativa la cardul de sănătate, de făcut până pe 4 februarie!

1 524
Atenționare! Alternativa la card  nu va fi validă dacă nu facem ce scrie mai jos!!!
Da, s-a obtinut alternativa, dar asta este prevazută doar in Hotărârea de Guvern (HG) dezbatută pe 16 ian 2015. Pentru a fi valida trebuie inclusa si in Ordonanta care va modifica legea 95/2006 si care e superioara unei HG. Propunerile se pot trimite pâna pe 4 februarie pe adresa propuneri@ms.ro

 

Adeverinta-de asigurat CAS

Proiectul de HG de modificare a HG 900/2012 prevede alternativa la card pentru cei care-l refuza (document) (art. 2 alineat 5: persoanele … care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă).
DAR PENTRU A FI VALABILA ALTERNATIVA, ea trebuie sa fie prevazuta si in legea Sănătății 95/2006. Legea poate fi modificata DOAR printr-o Ordonanta care e superioara Hotărârii de Guvern. Tot pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost postat un proiect de ORDONANȚĂ numit pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (click aici) la care se asteapta propuneri de modificare pâna pe data de 04.02.2015. Ei se fac ca au uitat sa includa si in aceasta ordonanta alternativa la cardul electronic, asa ca trebuie sa le amintim noi.
Trebuie sa urmam aceeasi pasi ca si in cazul dezbaterii publice de pe 16 ianuarie 2015.
1. Sa trimitem cat mai multe solicitari la adresa propuneri@ms.ro prin care solicitam ca alternativa la card, constand in adeverinta de asigurat, sa fie inclusa si in ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății si sa solicitam dezbatere publica. Pot fi solicitari individuale dar si in format tip tabel cu 3 coloane.
2. Dezbaterea publica o poate solicita doar un ONG
3. Participare la dezbatere
Exact ca data trecuta, pe 16 ian. 2015!
1 Comment
 1. JE says

  Poate va lamuriti totusi ca nu o bucata de plastic este problema, ci informatia stocata pe serverele CNAS cu denumirea DES – Dosarul de Sanatate.
  Fie ca va convine fie ca nu, DES este deja existent si completat cu informatie, pentru orice persoana care este inscrisa la un medic de familie. Ce credeti ca facea medicul de familie la calculator cand v-ati inscris la el si ati mers ulterior la consultatii? Introducea datele dv personale aici:

  http://siui.casan.ro/cnas/despre_siui
  http://siui.casan.ro:82/Asigurati/

  Poate va lamureste acest articol cum stau lucrurile in mod real:
  https://atreiaforta.wordpress.com/2015/01/17/cardul-e-doar-o-fatada-adevarata-problema-este-dosarul-de-sanatate/

  Apropo, daca inca nu stiati, datele personale ale romanilor au fost deja “servite pe tava” unor “terte parti”:
  http://www.cotidianul.ro/israelul-controleaza-si-datele-personale-ale-romanilor-156386/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php