Ucraina, la un pas de a declara război Rusiei

0 352

Cel puțin asta scrie portalul Regnum.ru, cu referire la Serghei Pașinski, președintele Comitetului de Securitate și Apărare din cadrul Radei Supreme a Ucrainei, care ar fi declarat acum două zile într-un interviu pentru postul ucrainean TV ”Piatîi canal” că Kievul este gata să decreteze stare de asediu și să declare război Rusiei, dacă Moscova va continua să destabilizeze situația în Ucraina.

Potrivit deputatului, toate deciziile necesare pentru anunțarea stării de asediu ”au fost semnate și sigilate în plicuri”, iar ”dacă, nu dă Domnul, în regiunile Cernigov sau Harkov va fi deconsipart măcar un grup militar-tactic al forțelor armate ruse, vom declara război Rusiei”, spune Pașinski, și tot el remarcă: ”acest scenariu nu e cel la care ar trebui să visăm”, dar ”dacă altă alegere nu vom avea” va trebui ”să-l acceptăm”.

Kievul a devenit foarte irascibil la relațiile cu Rusia, după lanțul de atentate la Odesa și Harkov și noile concentratii de trupe și tehnică militară rusă la granița cu Ucraina.

sursa: Ziarul de Garda

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php