Basarabia: Proeuropenii au obtinut majoritatea parlamentara

0 350

După o campanie electorală agitată, presărată cu percheziții și rețineri în rândul unor organizații extremiste de stânga sau de dreapta și interzicerea participării la scrutin a unui partid prorus, duminică au avut loc alegeri parlamentare în cel de al doilea stat românesc.

alegeri moldova

După procesarea a 94.28 la sută din voturi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a strâns 21.33 de procente. Această formațiune se opune aderării Basarabiei la Uniunea Europeană sau unirii cu România și promovează o apropiere strategică de Rusia.

Pe locul al doilea s-a plasat Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), cu 19.45 la sută din voturi, conform numărătorii parțiale. Acest partid este considerat proeuropean.

Pe locurile următoare sunt cei de la Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), cu 17.67 la sută, Partidul Democrat din Moldova (PDM), cu 15.79 la sută și Partidul Liberal (PL), cu 9.46 de procente.

Deși socialiștii și comuniștii au obținut procente mari, PLDM, PDM și PL au suficiente voturi pentru a forma o coaliție majoritară proeuropeană în Parlamentul din Chișinău. Liderii celor trei formațiuni au confirmat aest lucru în cadrul unor conferințe de presă.Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php