NATO: Rusia nu a retras militarii staţionaţi la frontiera cu Ucraina

0 482

Alianţa Nord-Atlantică nu a constatat „mişcări masive şi semnificative” care să confirme anunţul preşedintelui Vladimir Putin privind retragerea a 17.600 de militari staţionaţi de-a lungul frontierei cu Ucraina, anunţă un oficial NATO, citat de AFP.

„Ne-ar fi plăcut să salutăm retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina, pentru că acest lucru ar fi fost un pas în direcţia cea bună. Dar, deocamdată, nu am observat mişcări majore şi semnificative de trupe”, a precizat oficialul militar NATO.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse staţionate la frontiera cu Ucraina. Potrivit Kremlinului, ordinul de retragere vizează 17.600 de militari implicaţi în ultimele în manevre în regiunea Rostov, situată în sudul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina.

„Există în continuare o forţă importantă şi capabilă, poziţionată la frontiera cu Ucraina; militarii şi echipamentele grele trebuie retraşi”, a subliniat oficialul NATO, cerând Rusiei să înceteze susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.

sursa: Mediafax

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php