Rubla s-a prăbuşit la cea mai joasă cotă din istorie

0 461

 (MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/Getty Images)

Rubla s-a prăbuşit luni până la o nouă cotă record, continuând declinul constant până la 15% din valoarea sa în acest an.

Moneda rusă a scăzut în timpul tranzacţiilor din cursul dimineţii iar în cursul prânzului a ajuns la 44,37 comparativ cu standardul euro-dolar, reprezentând cel mai mic nivel de la introducerea cotei standard în 2005.

Luni dimineaţă, rubla a înregistrat o scădere la o nouă cotă negativă în comparaţie cu dolarul. Comparativ cu moneda euro, rubla a primit cea mai slabă cotaţie în martie, atunci când Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea.

La ora 12:35 un dolar valora 36,58 ruble iar un euro 50,21 ruble, potrivit datelor furnizate de Schimbul Valutar din Moscova.

Banca Centrală a Rusiei doreşte să intervină pe piaţa actuală a monedei dacă rubla ajunge la cota superioară a coridorului său comercial, care se ridică la 44,4 ruble.

Rubla a coborât la cea mai joasă cotă din acest an pe fondul tensiunilor internaţionale din cauza Ucrainei, a sancţiunilor occidentale şi a preţului în scădere al petrolului.

sursa: EpochTimes

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php