Mesajul unui lider eurosceptic britanic catre tineri: Luati-l pe Hitler ca exemplu!

0 374

Un lider al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP) a stârnit un adevărat scandal de presă după ce Daily Mail a publicat un articol în care este relatat un discurs al acestuia adresat aripii de tineret a partidului. Bill Etheridge le-a spus tinerilor eurosceptici să ia exemplu de la Adolf Hitler când vine vorba de discursul public, fostul cancelar german fiind cunoscut pentru cuvântările sale care au magnetizat o ţară întreagă.

Europarlamentarul Bill Etheridge a făcut aceste afirmaţii controversate în cadrul unei conferinţe a tinerilor UKIP, menite să-i pregătească pe aceştia pentru luptele politice şi dezbaterile publice.

Politicianul britanic l-a mai catalogat pe Hitler ca fiind “o figură detestabilă, dar care a obţinut destul de multe”.

“Priviţi spre trecut la unul din cei mai electrizanţi şi puternici oratori din toate timpurile”, a spus Etheridge. “Când vorbea Hitler, iar cele mai faimoase discursuri au fost făcute la manifestări publice, la început mergea încet şi privea audienţa. Era linişte. Aştepta un minut în care privea oamenii, fixându-i cu ochii. Îl priveau înapoi. Şi astfel erau şi mai nerăbdători ca el să înceapă. Când efectiv începea discursul, mulţimea îi sorbea fiecare cuvânt”, a mai afirmat europarlamentarul britanic, care a ţinut să precizeze că: “Nu zic să-l copiaţi cu totul, ci preluaţi mici trucuri”.

Întrebat de jurnaliştii britanici despre aceste sfaturi pentru tineri, politicianul a declarat că “eu am vorbit atunci despre mai mulţi oratori cunoscuţi şi despre tehnicile folosite de ei”. “Deasemenea l-am pomenit şi pe Tony Blair. În nici un moment nu l-am susţinut pe Hitler sau pe oricine altcineva. Doar am vorbit despre oratorie şi despre diversele tehnici folosite. Hitler şi naziştii au fost niştre monştri şi sunt furios pentru că sunt întrebat dacă dorim să fim asociaţi cu ei. Încă o lovitură josnică din partea presei”, a spus Bill Etheridge.

Obţinând peste 27 la sută din voturi, UKIP a câştigat alegerile europarlamentare din luna mai, devansând cele două mari partide britanice consacrate, conservatorii şi laburiştii, folosindu-se de o retorică populistă, anti-imigraţionistă şi eurosceptică. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php