Dan Voiculescu, un „alt” fel de pensionar

0 589

Cu doar câteva zile înainte de pronunţarea sentinţei în dosarul ICA, întrebat de jurnalişti dacă se consideră oligarh, Dan Voiculescu răspundea: „sunt pensionar.”

Pentru zecile de mii de pensionari ce urmăresc Antena 3 şi jelaniile realizatorilor TV Badea, Gâdea, Stoicescu etc. care deplâng „cruda” soartă a patronului lor, condamnat la 10 ani de închisoare după ce a produs statului un prejudiciu de 60 de milioane de euro, merită menţionat cam ce înseamnă să fii pensionar, în viziunea lui Voiculescu.

Pensionarul Dan Voiculescu nu mergea prin ţară sau străinătate cu CFR-ul, întinzând controlorului talonul de pensionar, pentru a beneficia de gratuitate pe tren. Voiculescu beneficia pentru drumurile sale de un avion Falcon, în valoare de 20 de milioane de euro. Avionul a fost cumpărat, potrivit Evz, printr-un credit în leasing contractat de Antena 1 în anii 2009-2010 şi se afla în folosinţa exclusivă a lui Dan Voiculescu şi a familiei sale.

Cheltuielile de operare şi întreţinere ale avionului se ridicau la 500.000 de euro pe an, bani suportaţi de Antena 1.

Pentru deplasările prin urbe, Voiculescu nu circula nici cu autobuzul, nici cu tramvaiul 32. Pensionarul Dan „Felix” Voiculescu era plimbat cu un Mercedes 500 S, în valoare de 200.000 de euro, cumpărat tot de Antena 1. Cheltuielile erau decontate de acelaşi post de televiziune, deşi Voiculescu era pensionar (?!).

Maşina de escortă, căci mogulul trebuia păzit şi însoţit, era un Subaru Forester, cumpărat tot de Antena 1, iar şoferii şi aghiotanţii pensionarului Dan Voiculescu erau, potrivit sursei citate, angajaţi ai posturilor TV Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV.

Zborurile cu elicopterul pe care Voiculescu le făcea prin ţară, în interes personal sau de partid, şi al căror cost se ridica la 800-1.000 euro pe oră, erau decontate tot de posturile TV, la fel şi mesele de protocol.

În rest, Voiculescu era ca orice alt simplu pensionar, presupunând că pensionarii pot face rost de 100.000 de euro ca să cumpere un teren de 60.000.000 de euro, pentru ca apoi să se plângă că au fost arestaţi pe nedrept.

de Loredana Diacu Epoch-Times Romania

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php