Israelul cere sprijinul SUA pentru a nu ajunge în faţa tribunalului internaţional

0 909

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut ajutorul SUA pentru a nu ajunge în faţa tribunalului internaţional pentru eventuale crime de război comise în timpul ofensivei împotriva Fâşiei Gaza.

În ciuda numărului imens de victime în rândul populaţiei civile, rezultate în urma ofensivei în Fâşia Gaza, Netanyahu este de părere că armata israeliană a luat „măsuri extraordinare” pentru a evita omorârea civililor în schimbul de focuri avut cu militanţii organizaţiei Hamas, conform unui articol din New York Post.

Premierul israelian consideră că Hamas şi suporterii acesteia au depus eforturi susţinute pentru a arăta comunităţii internaţionale pierderile de civil inocenţi, inclusiv femei şi copii, omorâţi de armele israeliene.

Atât agenţiile occidentale cât şi autorităţile israeliene afirma că Hamas lansează rachete din sectoarele dens populate, şcoli şi spitale, punând vieţile civililor în primejdie pentru a câştiga simpatia comunităţii internaţionale.

Pe de altă parte Fâşia Gaza este un imens lagăr, foarte dens populat, înconjurat de blocada impusă de Israel şi Egipt, în care trăiesc peste 1,8 milioane de oameni, aflaţi la limita sărăciei, în condiţii groaznice.

Netanyahu s-a întâlnit cu o delegaţie de congresmeni americani pentru a cere asistenţă împotriva unei aduceri a Israelului în faţa Tribunalului pentru crime de război.

sursa: EpochTimes Romania

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php